Jessica Heijmans
Jessica Heijmans Openbaar vervoer 15 jul 2017
Leestijd: 2 minuten

Twee tieners overleden bij treinongeval op station

Twee jongens van 17-jarige leeftijd zijn om het leven gekomen door een treinongeluk. De tieners werden in de nacht van vrijdag op zaterdag geschept door een trein terwijl ze op het spoor liepen.

Het ongeval vond plaats op het station van het Gelderse Elst. Getuigen melden dat een groep jongeren rond dat tijdstip het perron op kwam lopen, waarna de twee slachtoffers het spoor betraden. De 17-jarige jongens uit Elst en Herveld werden verrast door een naderende trein van Arnhem richting Nijmegen en waren op slag dood, meldt de politie.

‘Blijf weg van het spoor’

„Het is een enorm drama voor alle betrokkenen”, vertelt een woordvoerder van ProRail aan Metro. „Als ouder wil je echt niet horen dat het jouw zoon is die om het leven is gekomen. Het spreekt voor iedere lezer voor zich wat de boodschap is. Het is voor de nabestaanden verschrikkelijk triest.”

Al jarenlang waarschuwt de spoorbeheerder voor de gevaren van spoorlopen. „Onze boodschap is: blijf weg van het spoor. Je hebt er in principe niets te zoeken en het is levensgevaarlijk", meent de woordvoerder.

3105 meldingen

Hoewel dodelijke ongelukken redelijk zeldzaam zijn – in 2016 waren dit er 4 – nemen nog te veel mensen risico’s. „Spoorlopen zelf gebeurt heel veel", vertelt de woordvoerder. In het jaar 2016 kreeg ProRail 3.105 meldingen van spoorlopers, tweehonderd meer dan het jaar daarvoor. „Soms gaat het om spelende kinderen die zich niet bewust zijn van het gevaar, op andere momenten zijn het mensen die denken dat je op het pad naast het spoor kunt lopen en weer anderen willen letterlijk de kortste weg van A naar B nemen."

Om mensen van het spoor weg te houden, heeft ProRail diverse maatregelen genomen. „Wij doen drie belangrijke dingen om het te voorkomen: het plaatsen van hekken langs de sporen, fouilleren door mensen met boa-bevoegdheid en het voeren van campagnes op (middelbare) scholen."

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Twee tieners overleden bij treinongeval op station
Sluiten