Kasper Hermans
Kasper Hermans Openbaar vervoer 28 jul 2017 / 17:05 uur

COC: Hopelijk doorbreekt de NS zo de norm

Net zoals in de Londense metro gaat ook de NS voortaan haar klanten ‘genderneutraal’ aanspreken. ‘Dames en heren’ is veranderd in ‘beste mensen’ en dat is volgens het COC een kleine moeite waar niemand last van heeft.

Mooie stap

Dit tot groot enthousiasme van de belangenorganisatie COC. „Het is een mooie stap waardoor elke reiziger zich straks welkom voelt bij de NS", zo reageert voorzitter Tanja Ineke op de website.

„De NS doorbreekt zo de norm dat iedereen zich thuis moet voelen in het hokje man of vrouw en geeft daarmee het goede voorbeeld”, zegt Ineke. „Zelfs bij het online bestellen van een boek of dvd moet je nu nog verplicht aangeven of je man of vrouw bent, terwijl dat voor zo’ n bestelling toch echt niets uitmaakt.”

„‘Beste reizigers’ leek ons beter te passen. Dames en heren was misschien wat te afstandelijk ook. Het is van belang dat iedereen zich welkom voelt", zegt de NS. „In persoonlijke gesprekken is het natuurlijk aan de conducteur hoe hij zijn of haar gastvrijheid invult. Iedere reiziger is ons even lief.”

Switch

Overigens is maakt de NS nu de switch, maar andere vervoersbedrijven zoals het GVB doen het al langer. Hetzelfde geldt ook voor Schiphol.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
COC: Hopelijk doorbreekt de NS zo de norm
Sluiten