D. van Aken
D. van Aken Openbaar vervoer 22 jun 2017 / 14:50 uur

NS-personeel gaat weer staken

Treinreizigers van het NS moeten vrijdagochtend rekening houden met vertragingen. NS-werknemers leggen tussen 05.00 en 10.00 uur het werk neer op station Arnhem.

Veiligheid

Leden van vakbond FNV Spoor willen dat er een tweede conducteur wordt ingezet op de dubbeldekkers. Daarmee zou de veiligheid op de trein veel beter worden gewaarborgd.

Mogelijk vertrekken door de staking vanaf Arnhem minder of geen treinen. Ook het treinverkeer vanuit Nijmegen kan last ondervinden, voorspelt FNV.

Regionaal

Naast meer veiligheid, willen de werknemers ook dat NS meebiedt op regionale lijnen, en dat de winkels op de stations in eigen beheer blijven.

"De mensen willen dat NS sterk blijft en ze hopen dat NS-directie snel tot inkeer komt en het mooie bedrijf onder de liberale sloophamer vandaan haalt", aldus Henri Janssen, bestuurder FNV Spoor. "De directie zou een goed huisvader voor het bedrijf moeten zijn en goed voor de werknemers moeten zorgen."

Maandag voerde treinpersoneel ook actie, op de stations in Zwolle en Den Haag. Er vielen die dag ruim dertig treinen uit, maar er reden nog altijd veel treinen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
NS-personeel gaat weer staken
Sluiten