Metro
Metro Openbaar vervoer 24 feb 2017 / 18:23 uur

Zo ziet stormachtig Nederland eruit

Het moge duidelijk zijn, het stormt. Na het middaguur werd voor het eerst windkracht 9 gemeten en het KNMI heeft voor de middag en avond code oranje afgegeven. Op veel plekken in het land heeft men last van de harde wind.

Op de Van Brienenoordbrug, op de A16 in de richting van Rotterdam naar Breda, is een vrachtwagen geschaard. Het verkeer staat vast vanaf knooppunt Terbregseplein.

Op Schiphol doen piloten hun uiterste best om de vliegtuigen veilig aan de grond te zetten, maar dat is nog niet zo gemakkelijk. Aan het einde van de middag is een vliegtuig met 59 mensen aan boord, verkeerd op de baan beland door een afgebroken landingsgestel. Gelukkig kwamen alle inzittenden met de schrik vrij, niemand raakte gewond. Door de ruwe landing lag het vliegverkeer tien minuten stil. Een woordvoerder van Schiphol kon niet zeggen of het afbreken van het landingsgestel iets met de storm te maken had.

Al zeker honderd vluchten werden geannuleerd. Ook lopen veel vluchten vertraging op van zo’n anderhalf uur. Dat geldt voor 60 procent van de vluchten.

Zo ziet stormachtig Nederland er uit
Een flinke wind. Foto: ANP

120 km/u

Aan de kust worden de zwaarste windstoten verwacht, van zo’n 120 kilometer per uur. Dat levert in ieder geval mooie plaatjes op. Een twitteraar maakte een aantal prachtige foto’s bij Vlissingen.

Op de N201 bij Schiphol staat een truck met aanhanger half op z’n kant. Het gevaarte dreigt om te vallen en daarom is het verkeer erachter stilgelegd.

Op Schiphol is ook een gevelplaat losgewaaid door de storm. De brandweer is ingeschakeld om de losse plaat weer vast te maken.

https://twitter.com/PersbureauEvL/status/834773924705611776

Tussen Enkhuizen en Lelystad is ook een vrachtwagen gekanteld door de storm. De N302 is daarom afgesloten voor verkeer en gaat waarschijnlijk pas weer open als de storm is gaan liggen.

Verkeer

Zowel automobilisten als treinreizigers moeten rekening houden met vertragingen. Rijkswaterstaat waarschuwt dat weggebruikers rekening moeten houden met gevaarlijke omstandigheden door zware windstoten. NS heeft uit voorzorg minder treinen ingezet.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Zo ziet stormachtig Nederland eruit
Sluiten