Metro
Metro Openbaar vervoer 28 feb 2017 / 13:19 uur

Meer meldingen van agressie tegen NS-personeel

Rijdend personeel van NS heeft vorig jaar vaker melding gemaakt van agressie door reizigers dan het jaar daarvoor. In 2016 kwamen 690 meldingen binnen van bijvoorbeeld duwen en trekken. Een jaar eerder waren dat er 642.

Wel waren er minder incidenten waarbij medewerkers van NS letstel opliepen. In 2015 gebeurde dat 211 keer, in 2016 werden 188 van dit soort incidenten gemeld, blijkt uit de dinsdag gepresenteerde jaarcijfers. „Of het om geduw, gescheld of letsel gaat: ieder incident is er een te veel”, meldt NS.

Maatregelen

NS neemt sinds een paar jaar verschillende maatregelen om de kans op agressie te verkleinen. Zo is er gestart met het digitaal bekeuren. Deze snellere manier van boetes uitschrijven moet de kans op escalatie verkleinen. En zijn medewerkers Veiligheid & Service uitgerust met bodycams. Het komende jaar gaat NS verder met het uitvoeren van maatregelen om het reizen met trein voor reiziger en medewerkers veiliger te maken.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Meer meldingen van agressie tegen NS-personeel
Sluiten