Donna van der Kolk
Donna van der Kolk Openbaar vervoer 15 feb 2017 / 08:44 uur

Kiss cam zorgt voor romantiek op Rotterdam Centraal

Rotterdam Centraal had er dinsdag een tijdelijke attractie bij. Ter gelegenheid van Valentijnsdag zette de NS een speciale kiss cam neer in de stationshal. De koppels die door de camera werden gespot en kusten wanneer de teller op nul stond, wonnen een een doos vol chocolaatjes en maakten kans op een tripje naar de stad van de liefde: Parijs. Metro was getuige van dit romantische tafereel.

Martijn & Lianda

Martijn en Lianda. / Vincent van Dordrecht

„Bizar!”, luidt de reactie van Martijn en Lianda als ze hun net gewonnen doos met chocolaatjes openen. „We kwamen nietsvermoedend een cadeautje kopen voor mijn broer die bijna jarig is”, vertelt Lianda. „Toen we de kiss cam zagen, dachten we: waarom ook niet? We herkenden het van de Amerikaanse sportevenementen”, vult Martijn aan. „En nu hebben we een trip naar Parijs gewonnen. Heel gaaf.” Het stel, dat nu twee jaar samen is, had verder geen speciale plannen voor Valentijnsdag. „Maar nu is het toch nog een romantische dag”, lachen ze.

Ben & Ria

Ria en Ben. / Vincent van Dordrecht

De 76-jarige Ben en zijn vrouw Ria (61) wilden als valentijnsdate naar het verzetsmuseum, maar dat bleek dicht. Het Twentse stel besloot daarom een bezoekje te brengen aan het centraal station. „Normaal gesproken doen we niet zoveel aan Valentijnsdag, maar het was zulk mooi weer dat we er lekker op uit wilden”, aldus het stel dat in april 45 jaar getrouwd is. „We kenden het concept van de kiss cam nog niet, maar vinden het wel heel leuk. En omdat we het samen ook nog leuk hebben, waren we er wel voor in. Die chocolaatjes zijn een lekkere bijkomstigheid.”

Chynouk & William

Chynouk en William. / Vincent van Dordrecht

De 16-jarige Chynouk heeft het getroffen met haar romantische vriend William (18). Regelmatig spreekt hij in Chynouks tussenuur met haar af op het station om haar koffie en snacks te brengen. Deze keer had hij er een roos bij gekocht. „Om haar de dag door te helpen”, legt William uit. „We doen allebei een dansopleiding en dat kan best zwaar zijn. Dan is zo’n extraatje soms welkom.” De twee waren eerst goede vrienden, maar zijn inmiddels bijna een jaar samen en nog altijd hartstikke verliefd. „Zo’n kus op de kiss cam vind ik dan ook helemaal niet erg”, aldus de romanticus. „Ook al hebben we er geen reis naar Parijs mee gewonnen, ik doe het maar al te graag.”

Jet & Rafaël

Jet en Rafaël. / Vincent van Dordrecht

Rafaël (31) twijfelde geen moment wat te doen toen hij zichzelf en vriendin Jet (28) op het gigantische scherm in de stationshal zag. „We liepen naar binnen om een kopje koffie te drinken, ik zag ons op het scherm en vond het leuk haar te zoenen”, lacht hij. „Ik had geen idee dat het ook echt een kiss cam was.” Zijn spontane actie werd beloond met een reisje naar Parijs. Het stel, dat zes maanden samen is, staat te trappelen. „Lekker croissants en stokbrood eten. En de Notre Dame bekijken, die heb ik nog nooit gezien”, aldus Rafaël. „Ik dacht dat het alleen chocola was, maar dit is veel leuker”, zegt Jet.

De NS heeft de hoogtepunten van de kiss cam samengevat in een aftermovie. Zie de video hieronder.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Kiss cam zorgt voor romantiek op Rotterdam Centraal
Sluiten