Ingelise de Vries
Ingelise de Vries | LinkedIn Openbaar vervoer 6 dec 2016 / 20:06 uur

Zeeuwen zitten veel langer in de trein

In Zeeland hebben treinreizigers het niet bepaald makkelijk. In de afgelopen vijf jaar is de reistijd voor Zeeuwen die naar Amsterdam willen bijna een half uur langer geworden. Er is ook geen directe verbinding meer tussen Zeeland en Schiphol, meldt de NOS.

Daar zijn de Zeeuwen niet blij mee. Daarom bood initiatiefnemer Adrie Boxmeer dinsdag namens 1500 Zeeuwen een petitie aan in de Tweede Kamer. Boxmeer, die uit Middelburg komt, ergert zich aan het gegeven dat Zeeland bijna geen treinen meer overhoudt. Veel intercity’s zijn inmiddels ook nog eens sprinters.

Gelijk

Boxmeer deed een beroep op de Zeeuwse Kamerleden André Bosman van de VVD en Albert de Vries van de PvdA. Hij hoopt dat ze dit probleem serieus willen nemen, al heeft hij niet de illusie dat er snel wat gaat veranderen. „Men geeft ons wel gelijk, maar zegt er niet veel aan te kunnen doen omdat de NS een commercieel bedrijf is”, zegt hij tegen de omroep.

„Natuurlijk, ik snap ook wel dat een snelle verbinding in Zeeland financieel niet uitkomt voor de NS. Maar ik hoop dat de partijen zich onze zorgen aantrekken en dat ze het er met de staatssecretaris over willen hebben.” Donderdag vergadert de Tweede Kamer over het openbaar vervoer.

Te veel gevraagd

Volgens Boxmeer ligt het probleem overigens niet alleen in Den Haag. „De provincies en gemeenten zetten zich niet in voor extra intercity’s, want ze willen de dorpelingen niet voor het hoofd stoten. Maar één intercity in het uur, is dat te veel gevraagd voor al die reizigers vanuit de drie grootste steden in Zeeland?”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Zeeuwen zitten veel langer in de trein
Sluiten