Donna van der Kolk
Donna van der Kolk Openbaar vervoer 14 dec 2016 / 13:34 uur

Vrouw zoekt treinheld die diefstal laptop voorkwam

De 22-jarige Alicia uit Bergen op Zoom is op zoek naar haar treinheld. Woensdagochtend wist een oplettende man te voorkomen dat haar laptop met daarop waardevolle foto’s en documenten werd gestolen. Daarvoor wil ze hem graag bedanken. „Ik was geschrokken en moest snel uitstappen. Ik zwaaide nog wel naar hem, maar hij verdient meer dan een laffe zwaai”, lacht ze.

Alicia schat dat de man ergens in de twintig is. „En hij heeft blond haar.” Maar verder weet ze niet meer zo goed hoe hij eruitzag. „Ik weet alleen dat hij achter me zat en vroeg of ik een laptop in mijn tas had. Toen ik ‘ja’ zei, sprong hij over de persoon naast hem, rende de coupé door en pakte mijn laptop uit de handen van een andere man met de woorden: ‘volgens mij is deze niet van jou’.”

Dierbare foto’s

De man die naast haar zat bleek de dief. Hij stond op het punt om uit te stappen toen de onbekende treinheld ingreep. „Ik was, heel stom, in slaap gevallen en heb niet gemerkt dat hij mijn laptop uit mijn tas haalde. Gelukkig wist de man achter mij te voorkomen dat de dief met mijn laptop uitstapte, want er staan niet alleen belangrijke documenten van school op, maar ook foto’s en video’s van mijn vader die vier jaar geleden is overleden. Ik ben hem zó enorm dankbaar!”

Oproep

Daarom doet Alicia een oproep aan de onbekende blonde held:

„Beste jongen uit de trein. Dinsdag 13 december zat ik in de trein die om 8:15 op Leiden centraal aankomt vanuit Vlissingen. Een vreselijk persoon naast mij had misbruik gemaakt van het feit dat ik in slaap was gevallen en pikte mijn laptop uit mijn tas. Dankzij jouw oplettendheid en snelle reactie heb ik mijn dierbare laptop terug.

Natuurlijk had ik nooit met mijn kostbare spullen in slaap moeten vallen, maar gebeurd is gebeurd. Je gaf mijn laptop terug en liep terug naar je plek alsof het niets was wat je zojuist voor me had gedaan. Ik was er zo vreselijk van geschrokken dat ik snel uit moest stappen en je niet goed genoeg heb kunnen bedanken. Daar heb ik reuze spijt van. Jouw actie heeft heel veel voor me betekend. Ik hoop dat je dit berichtje op een of andere manier te lezen krijgt en we elkaar eens kunnen spreken, zodat ik je fatsoenlijk kan bedanken. Mensen zoals jij, daar moeten er meer van zijn!”

Ben of ken jij Alicia’s treinheld? Dan maak je haar heel blij door een mailtje te sturen naar [email protected].

*Omdat Alicia niet met naam en toenaam genoemd wil worden, is haar dit een gefingeerde naam. Haar echte naam is bij de redactie bekend.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang donderdag de beste tips in je mailbox!

Reageer op artikel:
Vrouw zoekt treinheld die diefstal laptop voorkwam
Sluiten