Anne-Fleur Pel
Anne-Fleur Pel Openbaar vervoer 12 dec 2016 / 10:32 uur

Treinen liggen vol met verloren knuffels

Veel knuffels maken dagelijks een eenzame reis met de trein wanneer hun eigenaar ze vergeet bij het uitstappen. Om deze verloren knuffels weer thuis te krijgen, doopt NS deze week om tot de Week van de verloren knuffel.

De vervoerder doet dit al een paar jaar om zo knuffels nog voor Kerstmis te herenigen met hun eigenaar. Iedere dag komt er wel een knuffel binnen bij de gevonden voorwerpen.

Vergeten

„Omdat niet iedereen melding maakt van een verloren voorwerp, blijft er een hele dierentuin van gemiste knuffels achter”, laat NS weten. „En dat terwijl we daar nauwelijks meldingen van krijgen. Om hier aandacht voor te vragen hebben we dit jaar de week van 12 tot en met 17 december uitgeroepen tot De week van de verloren knuffel.”

In deze week probeert NS iedere dag een gevonden knuffel terug te krijgen bij het kindje dat hem verloren heeft. Om dit voor elkaar te krijgen wordt op Twitter, Facebook en Instagram iedere dag een nieuwe knuffel geplaatst.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Treinen liggen vol met verloren knuffels
Sluiten