Anne-Fleur Pel
Anne-Fleur Pel Openbaar vervoer 21 nov 2016
Leestijd: 2 minuten

Veel animo voor weekje wonen op Utrecht Centraal

Een weekje wonen in een kamer op Utrecht Centraal te midden van honderdduizenden reizigers. Heel veel mensen hebben hier wel oren naar. NS kreeg in een paar dagen tijd ruim 160 aanmeldingen binnen.

Per 1 december komt er een kamer van 40 m2 vrij op het vernieuwde station dat woensdag 7 december na een jarenlange renovatie wordt geopend. „We zijn overdonderd door de reacties”, zegt een woordvoerder van NS. „Binnen een dag hadden we al meer dan honderd aanmeldingen binnen.”

Badjas

Dat de nieuwe bewoner het toiletblok met 28 anderen moet delen, lijkt de inzenders niet te deren. „We kunnen niet wachten om met onze badjas, koffiemok en krantje over het station te lopen”, zeggen Menno en Thomas, die graag samen willen hokken, bij hun aanmelding. Bram lijkt het „heel gaaf om op een plek te wonen waar alles en iedereen voorbij komt”.

Ook Sander ziet het helemaal zitten. „Ik zie het al helemaal voor me hoe ik in de ochtend wakker word en even een krantje ophaal in mijn pyjama bij de medewerkers die deze uitdelen bij de incheckpaaltjes. Om vervolgens even een lekker ontbijtje te gaan halen bij bijvoorbeeld de AH to Go.”

Niet meer te laat

Dat de kamer op 20 seconden lopen van perron 21/22 en 5 minuten van het centrum van de stad is gesitueerd, komt Mees maar wat goed uit. “Dan kom ik tenminste wel een keer op tijd aan in de les. Ik zou het geweldig vinden om een weekje in Utrecht te wonen.”

Charlotte ziet de spanning er wel van in. „Elke dag een nieuw avontuur, ik teken ervoor!”, zegt ze. Voor Christine voelt het iets minder aan als een avontuur, maar meer als thuis komen. „Het station ken ik op mijn duimpje en het voelt al als mijn thuis. Komt het even goed uit dat er hier tijdelijk een kamer vrij komt!”

Nieuwbouw

Erik heeft zo zijn eigen motivatie. „Tot nu toe heb ik al mijn kamers gehad in verouderde panden. Om eens een weekje in een nieuwbouw te wonen lijkt mij echt een verademing.” Fabian op zijn beurt gunt het zijn moeder zo erg. „Zij zal het heerlijk vinden als ik een weekje weg ben.”

Het verblijf is kosteloos en voor het eten in een van de stationsrestaurants kan waarschijnlijk ook wel wat geregeld worden. Van de bewoner verwacht NS dat hij zijn ervaringen van leven op het nieuwe station deelt via social media. Aanmelden kan nog tot 23 november via Kamernet.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Veel animo voor weekje wonen op Utrecht Centraal
Sluiten