Lisa Vermeij
Lisa Vermeij Openbaar vervoer 13 okt 2016 / 17:11 uur

Ophef rondom machinist die zwaan uit lijden verlost

Op internet is veel ophef ontstaan nadat er op Facebook een video was verschenen waarin te zien is dat een machinist een gewonde zwaan de nek omdraait en deze vervolgens over een viaduct gooit. De video is duizenden keren bekeken en gedeeld en leidt tot verontwaardiging. Volgens een NS-woordvoerder was het voor de machinist een moeilijke beslissing, maar heeft hij deze keuze gemaakt om de zwaan uit zijn lijden te verlossen.

Niet te redden

De beelden zijn gemaakt vanuit een trein die stilstaat op de Hollandse Brug tussen de stations Almere en Weesp. Een woordvoerder van de NS vertelt aan Metronieuws dat het geregeld voorkomt dat een machinist moet stoppen voor een gewonde zwaan op het spoor. Vaak is het dier te redden en dan belt de conducteur een dierenambulance. In sommige gevallen is het dier niet te redden, zoals donderdag 12 oktober. Het was voor de dierenambulance onmogelijk om op deze plek te komen om het dier te redden, dus voor het NS-personeel was dit volgens NS de enige optie.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Ophef rondom machinist die zwaan uit lijden verlost
Sluiten