Ellen van Bolderen
Ellen van Bolderen Openbaar vervoer 19 sep 2016 / 06:00 uur

StationTracks: ‘Track werkt lekker op de dansvloer’

Muziekplatform 22tracks en NS Stations schreven dit voorjaar via Metro de wedstrijd Station Tracks / Share Your Talent uit voor talentvolle producers. Een vakjury selecteerde de beste inzendingen. We stellen in september elke dag een van de 22 genomineerden aan je voor. Vandaag: Sjaak Herbert (21) uit Utrecht.

Wat voor dj/producer ben jij?

Ik heb net de Herman Brood Academy afgerond. Daar heb ik DJ/producer gestudeerd. Op school ben ik eigenlijk gaan zoeken welke kant ik op wilde. Techno vond ik uiteindelijk het vetst. Het is nu een groot deel van mijn leven geworden. Ik sta ermee op en ga ermee naar bed. De scène om het genre heen is er ook die veel met mij doet.

Wat maakt jouw track zo speciaal?

Net zoals al mijn andere tracks heb ik er best wat tijd aan besteed en dus goed over nagedacht. Eigenlijk had ik het idee dat ik niets meer met het nummer zou doen. Totdat ik deze wedstrijd in de krant voorbij zag komen. Toen dacht ik dat is het proberen waard. Uiteindelijk is er dit dus van gekomen en daar ben ik super blij mee. Ik gebruik graag elementen van Dub Techno en deze track heb ik voor het eerst een beetje richting dat genre gekregen. De spanningsopbouw is goed gelukt en hij werkt lekker op de dansvloer. Het is een van mijn professionelere tracks.

Waarom moet juist jij 21 oktober draaien op station Amsterdam Centraal?

Omdat ik de publiciteit zeker goed kan gebruiken. Ik heb het gevoel dat ik wellicht in de startblokken sta van een grotere carrière. Ook weet ik wel zeker dat ik mensen gek kan laten gaan op een paar mooie platen, waaronder m’n ingezonden track.

Beluister de track van Sjaak Herbert hieronder. Informatie en stemmen: www.stationtracks.nl

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
StationTracks: ‘Track werkt lekker op de dansvloer’
Sluiten