Ellen van Bolderen
Ellen van Bolderen Openbaar vervoer 20 sep 2016 / 06:00 uur

StationTracks: ‘Onze muziek is lekker dansbaar’

Muziekplatform 22tracks en NS Stations schreven dit voorjaar via Metro de wedstrijd Station Tracks / Share Your Talent uit voor talentvolle producers. Een vakjury selecteerde de beste inzendingen. We stellen in september elke dag een van de 22 genomineerden aan je voor. Vandaag: .motel24 (Conner Pardoen, 23 en Richard Jagt, 21) uit Amsterdam.

Wat voor dj’s/producers zijn jullie?

We proberen toegankelijke muziek te maken. Tegenwoordig hoor je veel Hardstyle, Techno en dat soort stijlen. Onze nummers daarentegen moeten dansbaar zijn en vernieuwend. Dit doen we door bepaalde invloeden terug te brengen in onze muziek. Nu bijvoorbeeld zijn we bezig met het verwerken van Spaanse en Afro Beat melodieën in de tracks. We kennen elkaar van het conservatorium in Enschede. Sindsdien maken we samen muziek.

Wat maakt jullie tracks zo speciaal?

Het is een best wel luchtige track met een vrolijke sfeer. Toch zit er qua tekst meer achter. Het moraal van het liedje is dat je mensen om je heen nodig hebt. Niemand wil tenslotte alleen zijn. Het lijkt dus op het eerste gezicht best wel een luchtig nummer, maar het heeft wel een diepere betekenis.

Waarom moeten juist jullie 21 oktober draaien op station Amsterdam Centraal?

Omdat wij vrolijke en toegankelijke muziek maken. Dat wat je gewend bent, maar dan net even iets anders en in een nieuw jasje. Onze muziek is ook lekker dansbaar. Perfect om de week bij Amsterdam Dance Event mee te beginnen.

Beluister de track van .motel24 hieronder. Informatie en stemmen: www.stationtracks.nl

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
StationTracks: ‘Onze muziek is lekker dansbaar’
Sluiten