Ellen van Bolderen
Ellen van Bolderen Openbaar vervoer 7 sep 2016 / 20:17 uur

StationTracks: ‘Mijn hobby is mijn werk’

Muziekplatform 22tracks en NS Stations schreven dit voorjaar via Metro de wedstrijd Station Tracks / Share Your Talent uit voor talentvolle producers. Een vakjury selecteerde de beste inzendingen. We stellen in september elke dag een van de 22 genomineerden aan je voor. Vandaag: AltKontrol (Altan Ceylan, 20) uit Zaandam.

Wat voor dj/producer ben jij?

„Als producer werk ik veel internationaal. Zo heb ik ook met verschillende artiesten uit Frankrijk en de Verenigde Staten gewerkt. Er komen dan verschillende genres aan bod: van Trap tot Hiphop. Vanuit mijn hobby is het eigenlijk mijn werk geworden. Onlangs heb ik ook een contract getekend bij Martians and Dreamers (M.A.D) en het loopt gewoon lekker."

Wat maakt jouw track zo speciaal?

„Mijn track heeft een nieuw, modern genre. Niemand in Nederland produceert ook zulke muziek als ik. Mijn inspiratie haal ik vooral uit Frankrijk. Ik heb naar de tracks van andere finalisten geluisterd en die zijn eigenlijk een pot nat. Het is vooral techno wat je hoort."

Waarom moet juist jij 21 oktober draaien op station Amsterdam Centraal?

„Dat is heel simpel, ik heb een unieke stijl. Franse artiesten zijn upcoming in Nederland en hier laat ik mij dan ook door inspireren. Anderen doen dat nog niet. Mensen in Nederland gaan ook steeds meer naar Franse muziek luisteren heb ik het idee, dat zit gewoon goed in elkaar."

Beluister hier de track van Alt Kontrol. Informatie en stemmen: www.stationtracks.nl

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
StationTracks: ‘Mijn hobby is mijn werk’
Sluiten