Ellen van Bolderen
Ellen van Bolderen Openbaar vervoer 22 sep 2016 / 06:00 uur

Station Tracks: ’Shit, deze track is nóg beter’

Muziekplatform 22tracks en NS Stations schreven dit voorjaar via Metro de wedstrijd Station Tracks / Share Your Talent uit voor talentvolle producers. Een vakjury selecteerde de beste inzendingen. We stellen in september elke dag een van de 22 genomineerden aan je voor. Vandaag: Sebastian Cruz (Sebastian Blancke, 41) uit Lelystad.

Wat voor dj/producer ben jij?

,,Ik ben een producer, dat doe ik al een jaar of tien. Draaien als DJ heb ik precies één keer gedaan. Het produceren is gewoon meer mijn ding. Ik ben echt iemand die achter de piano begint. Achter dat instrument krijg ik ideeën en denk ik: ‘dit of dat is cool’’. Meestal maak ik wel iets in commerciële en elektronische sferen. Er moet in ieder geval een goede beat inzitten.’’

Wat maakt jouw track zo speciaal?

,,Elke keer als ik een nummer maak, denk ik: ‘Shit, deze is nog beter dan mijn vorige’. Als ik nu mijn werk van vijf jaar geleden hoor moet ik lachen. Deze track is momenteel dus m’n beste. Ik wilde iets commercieels wat ook aardig op de radio klinkt. Volgens mij is dat wel gelukt. Dit nummer kan zowel in de club als door een radiostation gedraaid worden.’’

Waarom moet juist jij 21 oktober draaien op station Amsterdam Centraal?

,,Als je hard wilt lachen moet ik winnen. Maar zonder gein; het lijkt me supertof om de muziek die ik maak en tof vind te draaien. Ik ben dus alleen geen DJ. Mijn plezier haal ik uit het maken van muziek en produceren is dus echt m’n ding.’’ Ellen van Bolderen

Beluister de track van Sebastian Cruz hieronder. Informatie en stemmen: www.stationtracks.nl.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Station Tracks: ’Shit, deze track is nóg beter’
Sluiten