Ellen van Bolderen
Ellen van Bolderen Openbaar vervoer 23 sep 2016 / 06:00 uur

Station Tracks: ‘Mensen moeten lol hebben’

Muziekplatform 22tracks en NS Stations schreven dit voorjaar via Metro de wedstrijd Station Tracks / Share Your Talent uit voor talentvolle producers. Een vakjury selecteerde de beste inzendingen. We stellen in september elke dag een van de 22 genomineerden aan je voor. Vandaag: Jay-L (Giovanni Lacorte, 35) uit Amsterdam.

Wat voor dj/producer ben jij?

„Nadat ik in 2009 meedeed met een DJ-contest in Amsterdam ben ik eigenlijk wat gestopt met draaien. Ik wilde mijn volledige energie in de productie stoppen, daarmee begon ik in 2006. Daarom heb ik nu verschillende labels, die ik samen met een partner draaiende houd. We produceren voor mensen over de hele wereld. In anderhalf jaar tijd hebben we meer dan honderd releases gelanceerd. We wachten nu op de grote stap.”

Wat maakt jouw track zo speciaal?

„Het nummer heeft een ziel. Het is gemaakt door twee broers met passie. De vocal heeft mijn zus ingezongen, die klinkt ook erg vet. Verder is de melodie zacht en niet te zwaar. Denk aan house music met een soft beat. Het gaat meer richting de soul. Weinig mensen laten dit soort muziek horen, daarom wil ik de diversiteit onder de aandacht brengen.”

Boost aan carrière

Waarom moet juist jij 21 oktober draaien op station Amsterdam Centraal?

„Ik zou graag winnen om een boost aan mijn carrière te geven. Oorspronkelijk kom ik uit Italië. Inmiddels woon ik meer dan tien jaar in Nederland. Ik zou hier dan ook graag wat bekender willen worden. Net als iedereen wil ik dus héél graag winnen. Ik kan trouwens verschillende stijlen muziek draaien; van disco tot techno. Nooit zal ik zeggen dat ik iets niet doe, ik ben namelijk heel flexibel. Waar het mij vooral om draait is dat mensen lol hebben. Dat is het belangrijkste deel van het verhaal.”

Beluister de track van Jay-L hieronder. Informatie en stemmen: www.stationtracks.nl.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Station Tracks: ‘Mensen moeten lol hebben’
Sluiten