Ellen van Bolderen
Ellen van Bolderen Openbaar vervoer 13 sep 2016 / 16:15 uur

Station Tracks: Bornek wil mensen laten dansen

Muziekplatform 22tracks en NS Stations schreven dit voorjaar via Metro de wedstrijd Station Tracks / Share Your Talent uit voor talentvolle producers. Een vakjury selecteerde de beste inzendingen. We stellen in september elke dag een van de 22 genomineerden aan je voor. Vandaag: Bornek (Evert Cains, 45) uit Rotterdam.

Wat voor dj/producer ben jij?

„Traditioneel, zou ik zeggen. Twintig jaar geleden ben ik begonnen met draaien vanuit mijn stage bij een platenzaak in Rotterdam. Ik wilde altijd al met muziek bezig zijn en de droom kwam op die manier uit. Een muzikale opleiding heb ik nooit gevolgd. Nog steeds kan ik geen noot lezen, maar door de opkomst van computers kan ik wel muziek maken. Plaatjes aan elkaar mixen en de overgangen maken vind ik nog altijd het leukst. Vaak ontstaat er dan iets verrassends. Ik ben vooral bezig met techno voor in de late uurtjes om mensen aan het bewegen te krijgen op de dansvloer.’’

Wat maakt jouw track zo speciaal?

„De eenvoud. Ik heb ook naar de andere tracks geluisterd, daar zitten ook hele goede bij. Maar wat mij opvalt is dat ze erg geproduceerd zijn. De mijne is dat niet echt. Er kunnen dus makkelijk live sets op gedaan worden. Bovendien laat mijn track mensen ook nog eens gemakkelijk bewegen.’’

Waarom moet juist jij 21 oktober draaien op station Amsterdam Centraal?

„Om het gevoel van mijn track over te brengen op mensen. Mensen een lekker gevoel geven, zodat ze niet anders kunnen dan dansen. Mijn set zal ook wat verder gaan dan hetgeen op de radio. Ik kleur graag buiten de lijntjes. Als je een set wil horen met alleen maar eigen tracks moet je dus voor mij kiezen. Ik heb voor ieder moment een track van mijzelf. Zo kan ik opbouwen naar een hoogtepunt en met eigen muziek de boel inkleuren.’’

Beluister hier de track van Bornek:

Informatie en stemmen: www.stationtracks.nl

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Station Tracks: Bornek wil mensen laten dansen
Sluiten