Ellen van Bolderen
Ellen van Bolderen Openbaar vervoer 21 sep 2016 / 06:00 uur

Station Tracks: ’De track knalt lekker’

Muziekplatform 22tracks en NS Stations schreven dit voorjaar via Metro de wedstrijd Station Tracks / Share Your Talent uit voor talentvolle producers. Een vakjury selecteerde de beste inzendingen. We stellen in september elke dag een van de 22 genomineerden aan je voor. Vandaag: Rosfrom04 (Rosario Mussendijk, 19) uit Amsterdam.

Wat voor dj/producer ben jij?

,,Toen ik acht jaar was begon ik met pianospelen. Op mijn elfde heb ik les genomen, maar omdat ik al snel noten kon lezen stopte ik daarmee. Vanaf mijn dertiende ben ik echt gaan produceren in het genre hiphop. Als je ouder bent word je ook serieuzer, dus op mijn vijftiende ging ik er nog meer mee aan de slag. Nu maak ik vooral future beats. Dat spreekt mij zo aan omdat het een heel vrij en open minded genre is. Je kan er mee doen wat je wil. De meeste van m’n producties worden door rappers gebruikt. Ook sta ik zelf wel eens onder mijn artiestennaam te draaien.’’

Aparte vibe

Wat maakt jouw tracks zo speciaal?

,,Voor mij is het speciaal omdat ik er meerdere pulsen en ritmes in heb gegooid. De vibe is daardoor heel apart, het knalt lekker. Mijn track begint heel zuiver maar de opbouw en bass zijn superkrachtig. Het nummer is in de studio ontstaan door het eerste wat in mij opkwam in te spelen. Het was in een dag bijna helemaal af. Een soort creatieve uitspatting dus.’’

Waarom moet juist jij 21 oktober draaien op station Amsterdam Centraal?

,,Omdat ik Amsterdam simpelweg in een trap house ga veranderen. Bovendien breng ik andere muziek dan het reguliere.’’

Beluister de track van Rosfrom04 hieronder. Informatie en stemmen: www.stationtracks.nl.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Station Tracks: ’De track knalt lekker’
Sluiten