Ellen van Bolderen
Ellen van Bolderen Openbaar vervoer 30 sep 2016 / 06:00 uur

Station Tracks 22: van brugpuber tot fulltime

Muziekplatform 22tracks en NS Stations schreven dit voorjaar via Metro de wedstrijd Station Tracks / Share Your Talent uit voor talentvolle producers. Een vakjury selecteerde de beste inzendingen. We stellen in september elke dag een van de 22 genomineerden aan je voor. Vandaag de laatste: GERBERT (Gerbert Vos, 25) uit Den Bosch.

Wat voor dj/producer ben jij?

„Als brugpuber ben ik begonnen met draaien. Daarna mocht ik in de clubs in eigen stad optreden. Ik ben vooral bezig met deephouse, omdat ik dynamiek in de sets belangrijk vind. Je moet mensen tenslotte constant blijven verrassen. Vorig jaar ben ik, nadat ik klaar was met mijn studie, ook gestopt met werken omdat ik mij fulltime op het draaien en produceren wilde richten. Op die manier hoop ik flinke stappen te kunnen zetten.”

School of House

„Daarnaast heb ik het afgelopen halfjaar de producersopleiding op de The School of House gevolgd. Daar leer je niet alleen de produceertechnieken, maar je krijgt ook masterclasses van grote namen in de industrie. Die inspireren je dan door middel van storytelling. Bovendien heb ik dankzij de producersopleiding ook mijn netwerk kunnen uitbreiden. The School of House pakt eigenlijk alles samen: de produceertechnieken, hoe profileer je jezelf als dj en op welke manier breid je jouw netwerk uit?”

Wat maakt jouw track zo speciaal?

„Het is een echt Deephouseplaatje. De track blijft hangen en dan met name de melodie. Bovendien ben ik degene die gefocust is op de drums. Met behulp daarvan heb ik geprobeerd deze plaat zo goed mogelijk tot stand te laten komen. De track is ontstaan na een masterclass van Rook tijdens de producersopleiding. Dat is wel een van mijn favoriete artiesten. Na de les ben ik aan de track begonnen en omdat ik zo geïnspireerd was, duurde het niet lang voordat ‘ie klaar was.”

Klaar voor

Waarom moet juist jij 21 oktober draaien op station Amsterdam Centraal?

„Het lijkt mij geweldig om tijdens ADE op het station te draaien, er komen dan zoveel mensen langs! Daarnaast wil ik graag een setje aan het publiek laten horen, zodat ze kunnen zien dat ik er echt klaar voor ben.”

Beluister de track van GERBERT hieronder. Informatie en stemmen: www.stationtracks.nl.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Station Tracks 22: van brugpuber tot fulltime
Sluiten