Ellen van Bolderen
Ellen van Bolderen Openbaar vervoer 29 sep 2016 / 06:00 uur

Station Tracks 21: lekker feestje bouwen

Muziekplatform 22tracks en NS Stations schreven dit voorjaar via Metro de wedstrijd Station Tracks / Share Your Talent uit voor talentvolle producers. We stellen de 22 genomineerden aan je voor. Deze keer: Donnie Hazes (Samuel Klimentov, 33) uit Amstelveen.

Wat voor dj/producer ben jij?

„Een jaar of tien geleden ben ik begonnen in de muziek. Samen met een vriend uit Amerika heb ik al een tijdje een platenlabel. Nu ben ik voornamelijk producer, gefocust op hiphop. Dat genre spreekt mij aan omdat het heel breed is er je er superveel kanten mee op kan. Ook de hiphopcultuur in zijn geheel spreekt mij erg aan, van graffiti tot de muziek. Ik wil graag zelf beats maken omdat ik dat supervet vind. Bovendien maak ik nu alles naar mijn eigen smaak. Soms luister je naar een album waarop slechts twee tracks je aanspreken. Ik wil daarom voor mijzelf juist alles als die twee nummers laten klinken.’’

Samples knippen

Wat maakt jouw track zo speciaal?

„De track is ontstaan uit allerlei kleine samples die ik geknipt heb. In het nummer zitten misschien wel twaalf samples en dat vind ik best uniek. Ze zijn nu onherkenbaar, dus je gaat nooit horen wat de oorsprong ervan was. De beat in de track is langzaam, maar tegelijkertijd heel druk. Ik ben gek op kleine verrassinkjes op de achtergrond, die heb ik er genoeg in verwerkt. Als je goed luistert ontdek je steeds meer sound in het nummer.’’

Waarom moet juist jij 21 oktober draaien op station Amsterdam Centraal?

„Omdat mijn stijl heel breed is, zit er voor iedereen iets leuks tussen. Van mensen die fan zijn van dance tot hiphop, tijdens mijn set kan iedereen zijn hart ophalen. Ik draai namelijk echt van alles en dat spreekt dan hopelijk ook een groot publiek aan. Bovendien wil ik een lekker feestje bouwen en aangezien ik oorspronkelijk uit Amsterdam kom, vind ik het geweldig om op het station in ‘mijn’ eigen stad te draaien.’’

Beluister de track van Donnie Hazes hieronder. Informatie en stemmen: www.stationtracks.nl.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Station Tracks 21: lekker feestje bouwen
Sluiten