Ellen van Bolderen
Ellen van Bolderen Openbaar vervoer 28 sep 2016 / 06:00 uur

Station Tracks 20: ‘Eigen podium gecreëerd’

Muziekplatform 22tracks en NS Stations schreven dit voorjaar via Metro de wedstrijd Station Tracks / Share Your Talent uit voor talentvolle producers. Een vakjury selecteerde de beste inzendingen. We stellen in september elke dag een van de 22 genomineerden aan je voor. Vandaag: Galardo (Joost van de Groep, 26) uit Nijmegen.

Cocktails maken

Wat voor dj/producer ben jij?

,,Als 20-jarige werkte ik in een club in Doetinchem. Daar maakte ik cocktails. In die tijd zag ik natuurlijk veel dj’s draaien en dat vond ik altijd vet om te zien. Daardoor wilde ik zelf ook met muziek bezig zijn. Ik wist niet precies hoe ik dat aan moest pakken, omdat ik niemand in de scene kende. Toen heb ik zelf een eigen dance-event opgezet en een eigen podium gecreëerd. Ik plande mezelf in als dj, terwijl ik nog nooit gedraaid had. Maar op die manier leerde ik wel de juiste mensen kennen. Dankzij hen kwam ik erachter wat het produceren inhield. Op een gegeven moment vond ik dat veel leuker en besloot ik het draaien af te kappen. Ik wilde mijn volle energie in het maken van eigen muziek steken. Het loopt nu lekker en mijn nieuwste release doet het zelfs beter dan de track die in jullie finale zit.’’

Wat maakt jouw track zo speciaal?

,,Het is een creatief nummer en ik heb met verschillende vocalen gewerkt. Bovendien hoort en weet bijna niemand dat de sfeerelementen in de break, de stemmen zijn van dezelfde man die ik in de rest van de track gebruik. Dat maakt het nummer compleet, het matcht lekker. De eerste release onder mijn artiestennaam Galardo is daarmee heel hard gegaan.’’

Groot publiek

Waarom moet juist jij 21 oktober draaien op station Amsterdam Centraal?

,,Omdat ik door mijn producties een unieke sound kan laten horen. Ik denk dat mijn tracks inmiddels het niveau hebben om aan een groot publiek te laten horen. Naast het produceren heb ik ook jarenlange ervaring als dj. Hoe je een groot publiek moet laten dansen, dat weet ik dus wel.’’

Beluister de track van Galardo hieronder. Informatie en stemmen: www.stationtracks.nl.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Station Tracks 20: ‘Eigen podium gecreëerd’
Sluiten