Ellen van Bolderen
Ellen van Bolderen Openbaar vervoer 26 sep 2016 / 06:00 uur

Station Tracks 18: Sjouwen met platenkoffers

Muziekplatform 22tracks en NS Stations schreven dit voorjaar via Metro de wedstrijd Station Tracks / Share Your Talent uit voor talentvolle producers. Een vakjury selecteerde de beste inzendingen. We stellen in september elke dag een van de 22 genomineerden aan je voor. Vandaag: Afterlife (Dylan Lossie, 42) uit Den Haag.

Wat voor dj/producer ben jij?

,,Ik begon in 1990. Met mijn 42 jaar heb ik de opkomst van house heel erg bewust meegemaakt en beleefd. Al die jaren ben ik platen blijven kopen in dat genre. In de late jaren ’90 kwam ik ook in aanraking met hardcore. Muziek had in de negentiger jaren altijd een beetje hetzelfde geluid. Later veranderde dat door de opkomst van nieuwe apparatuur en technieken, dat sprak mij minder aan. Daarom heb ik mij altijd vastgehouden aan de muziek uit de jaren ’90. Dat hoor je ook aan mijn producties. Ik ben trouwens wel meer DJ dan producer, al draai ik nooit in clubs, maar sporadisch wel professioneel. Muziek draaien is sinds ik ben begonnen altijd wel m’n ding geweest, tot vandaag de dag.’’

Wat maakt jouw track zo speciaal?

,,Mijn track is een ontzettend buitenbeentje als je het vergelijkt met de andere inzendingen. Het heeft het vrij authentieke geluid uit de jaren negentig. Bovendien is het rechttoe rechtaan, ik heb het vrij eenvoudig gehouden. Dit nummer is ook geschikt voor in de club.’’

Waarom moet juist jij 21 oktober draaien op station Amsterdam Centraal?

,,Ik denk dat het verfrissend is om muziek uit mijn genre te laten horen. Tegenwoordig is het allemaal veranderd en laten DJ’s een heel ander geluid horen. Het zal trouwens wel een uitdaging worden, omdat ik uitsluitend met vinyl werk. Lekker sjouwen met platenkoffers.’’

Beluister de track van Afterlife hieronder. Informatie en stemmen: www.stationtracks.nl.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Station Tracks 18: Sjouwen met platenkoffers
Sluiten