Zoë Boven
Zoë Boven Openbaar vervoer 13 aug 2016 / 15:56 uur

NS zet 80-jarige uit de trein wegens fout inchecken

Een conducteur van de NS heeft vrijdagavond een bejaarde vrouw uit de trein gezet op station Den Dolder, waar geen voorzieningen zijn. Haar zoon is boos en zette het verhaal op Twitter. Dat meldt RTV Utrecht. Hij wil op zijn minst excuses van de spoorwegen.

De 80-jarige was onderweg vanaf Eindhoven naar Harderwijk. Ze had een dagkaart gekocht en hoorde naar eigen zeggen een piep toen ze incheckte. Vlak voor station Den Dolder werd haar kaartje gecontroleerd. De conducteur zag dat de vrouw niet goed had ingecheckt, daarop moest ze de trein direct verlaten.

Geen voorzieningen

Marco Willems, de zoon van de bejaarde vrouw, vindt het erg kwalijk dat zijn moeder juist op station Den Dolder de trein is uitgezet. Op dat station zijn geen voorzieningen en er stond een flinke wind. Op zijn kritiek reageerde NS volgens RTV Utrecht dat het beleid is om passagiers na foutief inchecken uit de trein te zetten, ook als de reiziger hoogbejaard is.

Veel Twitteraars zijn verontwaardigd over het antwoord en raden Willems aan om NS aan te klagen. Hij geeft aan dat hij teleurgesteld is, maar geen verdere stappen zal ondernemen. De NS zegt achteraf niets meer aan het incident te kunnen doen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Metro bezorgt je iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun. 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
NS zet 80-jarige uit de trein wegens fout inchecken
Sluiten