Metro
Metro Openbaar vervoer 17 aug 2016 / 07:28 uur

NS zegt sorry met bloemen tegen 80-jarige vrouw

De NS heeft haar excuses aangeboden aan de 80-jarige vrouw die afgelopen vrijdagavond op station Den Dolder de trein uit werd gezet. Ze heeft volgens Omroep Gelderland een boeket bloemen en een excuusbrief ontvangen.

De bejaarde vrouw was onderweg van Eindhoven naar Harderwijk. Ze had een dagkaart gekocht, maar checkte niet goed in. De conducteur zette de vrouw, toen hij haar kaart controleerde, daarom zonder pardon uit de trein op station Den Dolder. Zoon Marco Willems was boos, op het station zijn namelijk geen voorzieningen. Hij deelde het verhaal op Twitter, wat leidde tot een storm aan reacties.

‘Totaal overrompeld’

De Harderwijkse gaat vaker met de trein en redt zich doorgaans goed alleen. „Normaal heeft mijn moeder haar mondje bij zich, maar nu was ze totaal overrompeld dat ze als zwartrijdster de trein uit moest", vertelt Willems aan de Omroep. „Dat ze ondanks haar hoge leeftijd niet werd geholpen, dat snapte ze niet."

Volgens Willems probeerde zijn moeder nog met de conducteur te onderhandelen. Ze wilde in Amersfoort uitstappen, zodat ze daar kon inchecken, een kopje koffie kon drinken en vervolgens op de volgende trein kon stappen. De conducteur hield voet bij stuk, hij zou hebben gezegd dat de bejaarde blij moest zijn dat ze geen boete kreeg.

Mooi boeket

Willems was gefrustreerd en deelde het verhaal op Twitter. In eerste instantie kreeg hij een koele reactie van de NS. De conducteur had volgens hen juist gehandeld en zich aan het ‘beleid’ gehouden. Verschillende media pikten het verhaal op en bij veel mensen heerste onbegrip: „Je zet een 80-jarige vrouw niet alleen uit de trein op een verlaten station op vrijdagavond", klonk het.

Inmiddels is de NS bijgedraaid en heeft het vervoersbedrijf een mooi boeket bloemen en een brief met excuses bij de vrouw laten bezorgen. Volgens Willems viel dat bij zijn moeder in goed aarde.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
NS zegt sorry met bloemen tegen 80-jarige vrouw
Sluiten