IngelisedeVries
IngelisedeVries Openbaar vervoer 11 aug 2016 / 09:32 uur

Alle Pokestops en gym’s op stations verwijderd

Slecht nieuws voor Pokémon GO’ers die regelmatig met de trein gaan: een bezoekje aan een gym of een Pokestop zit er niet meer in vanuit de trein. Het lijkt erop dat alle Pokéstops en gym’s zijn verwijderd.

Frustrerend

Verschillende fanatieke Pokémon GO’ers constateerden het verdwijnen van de Pokestops en gym’s vandaag ietwat gepikeerd en deelden hun zorgen op Twitter. NS laat daar aan één van de spelers weten dat het gaat om de veiligheid vanwege de drukte rondom het spoor. “We willen graag dat onze reizigers alert zijn”. Spoorbeheerder ProRail heeft uiteindelijk actie ondernomen om de punten te laten verwijderen.

Flink frustrerend voor de fanatiekelingen: het was namelijk ook mogelijk om vanuit de trein even een bezoekje te brengen aan een Pokestop of een gym. Een ritje van Amsterdam Sloterdijk naar Utrecht leverde bijvoorbeeld alweer vier kansen op om naar gym’s en Pokestops te gaan.

Update

Op de stations lijken de gym’s en Pokestops dan misschien met opzet weggehaald, heel veel andere plaatsen zijn zonder melding van de stops beroofd. De nieuwe update van Pokémon GO heeft ervoor gezorgd dat heel veel Pokestops zijn verdwenen. Spelers moeten daardoor verder reizen om een Pokeball en andere items te krijgen. Volgens Heavy verdwijnen er steeds meer Pokestops en gym’s zonder ogenschijnlijke aanleiding.

De website noemt wel een aantal mogelijke redenen. Zo loopt er een rechtszaak tegen het spel. Een man in New Jersey heeft Nintendo aangeklaagd omdat mensen door Pokémon GO zomaar privégrond betreden. Ook zou het ermee te maken kunnen hebben dat de ontwikkelaar van het spel bepaalde plekken wil laten sponsoren door bedrijven.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Alle Pokestops en gym’s op stations verwijderd
Sluiten