Bianca Brasser
Bianca Brasser Openbaar vervoer 19 aug 2016
Leestijd: 1 minuut

Meer NS-reizigers op tijd, 7,7 procent nog vertraagd

Hoera! Er is een stijgende lijn in het aantal NS-reizigers dat op tijd aankomt. Het eerste half jaar van 2016 kwam 92,3 procent van de treinreizigers op tijd aan. Dat betekent dus dat nog altijd 7,7 procent van de reizigers vertraagd is of helemaal niet aankomt, maar NS ziet het positief in. In dezelfde periode vorige jaar kwam namelijk ‘slechts’ 91,6 procent op tijd, zo blijkt uit de halfjaarcijfers van NS.

Geen grote storingen

In de eerste zes maanden van dit jaar waren er, in tegenstelling tot vorig jaar, nauwelijks grote storingen met landelijk gevolg, verklaart NS de stijgende lijn. Reizigers die naar het buitenland reisden, hadden wel last van stakingen in België en Duitsland en van de aanslagen in Brussel.

Nog meer goed nieuws voor NS: de omzet in het eerste half jaar van dit jaar was 9 procent meer dan in het eerste halfjaar van 2015. En ook de nettowinst steeg tot 69 miljoen euro.

De stijging werd vooral veroorzaakt door hogere vervoersopbrengsten, maar ook door hogere opbrengsten uit de verkoop van onroerend goed.

Amsterdam-Londen

Er werd ook voor 333 miljoen euro geïnvesteerd in nieuw materiaal. De komende jaren investeert NS ruim 2,5 miljard euro in modernisering en aanschaf van treinen. De nieuwe Sprinters (Flirt), die dit voorjaar naar Nederland kwamen, gaan vanaf december rijden. Sinds april maakt ook de Eurostar testritten in Nederland. Dat moet leiden tot een directe verbinding tussen Amsterdam en Londen.

Vanaf volgend jaar zullen alle treinen op ‘groene energie’ rijden. Dat is een jaar eerder dan gepland. Nu koopt de NS voor driekwart aan groene stroom in.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Meer NS-reizigers op tijd, 7,7 procent nog vertraagd
Sluiten