Bianca Brasser
Bianca Brasser Openbaar vervoer 15 aug 2016
Leestijd: 1 minuut

Bioscoopkaartje sparen door buiten spits te treinen

Dol op zegeltjes plakken, gratis spullen en korting sparen? Let dan voortaan op hoe laat je in de trein stapt. NS gaat namelijk reizigers die buiten de spits rijden, belonen met punten. Met genoeg punten kun je gratis een gevulde koek met koffie halen, of, bij meer punten, een bioscoopkaartje.

App

NS-reizigers kunnen vanaf maandag met een app op twee drukke spoorlijnen meedoen aan MyOV. Dit is een spaarprogramma voor reizen buiten de spits. Eerder startten vervoerders Arriva en Connexxion al een proef met MyOV om de drukke spits op hun treindienst te spreiden.

NS haakt nu ook aan met een proef. Een jaar lang kunnen op de trajecten Amersfoort – Utrecht Centraal en Geldermalsen – Utrecht Centraal, punten gespaard worden door buiten spitstijd te reizen.

Reis je 25 keer met de trein van Amersfoort naar Utrecht en doe je dit buiten de spits? Dan heb je genoeg punten voor een gratis bioscoopkaartje.

Andere trajecten

NS wil een jaar kijken of de app er daadwerkelijk voor zorgt dat minder mensen in de spits reizen. Is dat zo, dan overweegt NS de proef uit te breiden op andere trajecten.

Treinreizigers van Arriva en Connexxion kunnen al langer met MyOV sparen. Meer dan drieduizend reizigers in de noordelijk provincies en op de valleilijn doen dit nu.

Hoe werkt dat?

De app MyOv is gekoppeld aan je ov-chipkaart. In de app zie je hoeveel punten een trein oplevert. Een trein midden in de spits levert geen punten op, een trein direct voor of na de spits juist de meeste punten. Neem je die trein, dan worden op basis van een geldige check in en check out met je ov-chipkaart de bijbehorende punten aan je puntentegoed toegevoegd.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Bioscoopkaartje sparen door buiten spits te treinen
Sluiten