D. van Aken
D. van Aken Openbaar vervoer 2 aug 2016 / 11:34 uur

Beperkt treinverkeer richting Schiphol

Schiphol bereiken wordt dinsdag nog lastiger dan de afgelopen dagen. Naast extra veiligheidsmaatregelen op en rondom de luchthaven Schiphol, rijden er geen treinen meer vanuit Amsterdam. NS zet bussen in tussen station Amsterdam Sloterdijk en Schiphol.

Bus

Volgens een woordvoerster van de NS vertrekken er elke vijf minuten zo’n vier bussen, maar is het moeilijk te zeggen hoe lang de reizigers uiteindelijk onderweg zijn. De NS-bussen kunnen namelijk niet over een speciale busbaan en belanden dus tussen de rest van het verkeer op de luchthaven.

Door werkzaamheden aan het spoor is er de hele dag beperkt treinverkeer mogelijk richting Schiphol. Het spoor tussen Duivendrecht en Schiphol wordt verdubbeld om ruimte te maken voor meer treinen. "Gezien de situatie op de weg rond Schiphol is het voor reizigers van groot belang om vóór vertrek de reisplanner van NS te checken", meldt ProRail.

Extra controles

De werkzaamheden aan het spoor tussen Schiphol en Duivendrecht zijn ruim anderhalf jaar geleden gepland, in overleg met NS en Schiphol. Volgens ProRail is er speciaal voor de zomervakantie gekozen, omdat er dan minder reizigers zouden zijn. Op woensdagochtend 10 augustus worden de nieuwe sporen in dienst genomen.

Maandagavond werd bekend dat de extra verscherpte controles bij Schiphol de komende tijd nog van kracht blijven. Mensen die naar Schiphol reizen, met trein of auto, moeten de komende periode rekening blijven houden met steekproefsgewijze controles door de Koninklijke Marechaussee rond de luchthaven.

https://twitter.com/FCLKorver/status/760379695170977792

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Beperkt treinverkeer richting Schiphol
Sluiten