Metro
Metro Openbaar vervoer 4 jul 2016 / 06:11 uur

Leg je Metro in het bagagerek en recycle mee

Geen Metro meer aanwezig in de bakken op het station? Geen nood. In het bagagerek in de trein is een grote kans om nog een mooi exemplaar te vinden. Metro en NS starten maandag namelijk met een pilot om de krant voor meer reizigers toegankelijk te maken.

Reizigers worden tijdens een twee weken durende pilot op het traject Zwolle- Enschede onder meer door conducteurs gevraagd om ‘hun’ Metro na het lezen in de speciale rekjes in de trein terug te leggen.

Geen voetafdrukken dus meer op je krantje die je van de vloer in de trein moest rapen, of een verfomfaaid exemplaar van een stoel af moeten pakken. Voor de ‘oude’ lezer een kleine moeite en voor de volgende lezer een groot plezier!

Hele dag lezen

Op deze manier kunnen reizigers bovendien de hele dag door de krant nog lezen, omdat de krant niet al in de loop van de ochtend bij het afval is beland.

Naast het feit dat op deze manier meer mensen plezier aan de krant beleven, zorgt het verzamelen van de krant op een centrale plek ervoor dat de trein netter blijft. En bovendien helpt de reiziger zo mee aan het hergebruiken van papier.

Reis verrijken

Hoofdredacteur Robert van Brandwijk is heel blij met dit initiatief. „Hiermee geven we ook mensen buiten de ochtendspits de kans om kennis met ons te maken en zo hun reis te verrijken.”

In de trein zijn op de rekjes die hiervoor beschikbaar zijn stickers geplakt waarmee duidelijk is dat het de plek is om de krant terug te leggen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Leg je Metro in het bagagerek en recycle mee
Sluiten