Daniëlle Rijsdijk
Daniëlle Rijsdijk Openbaar vervoer 6 jul 2016 / 06:10 uur

Hildebrand en Nicoleta trouwen tussen de treinen

Dagelijks beloven paren elkaar eeuwige trouw, maar nooit eerder gebeurde dat in de stationshal van Rotterdam Centraal. Hildebrand van Kuyeren (33) en zijn Roemeense Nicoleta Andrei (30) gaan daar donderdagmiddag verandering in brengen. Het stel trouwt klokslag vier uur tussen de treinen.

De unieke locatie komt niet uit de lucht vallen. De trein rijdt, alsware een rode draad, al een poos door hun leven. „Ik ken Nicoleta via het internet. Zij studeerde, op het moment dat we elkaar leerde kennen, in Madrid. Het contact hield stand en op een gegeven moment besloot ik naar Spanje te gaan. Met de trein natuurlijk haha. Van het een kwam het ander. We zijn nu vijf jaar samen”, vertelt de bruidegom op de vooravond van de belangrijkste dag van zijn leven.

Rode draad

Hun samenzijn werd twintig maanden geleden al bekroond met de geboorte van zoon Mathijs, maar de huwelijkswens hield altijd stand. „Ik heb altijd gezegd dat ik een groot huwelijksfeest wilde geven in de coupe van een trein. Maar goed, dan ga je informeren en dan komt dat kostenplaatje op bijna 13.000 euro. Dat werd toch iets te gek. Toch wilde ik mijn passie, de trein, in mijn huwelijk verwerken en uiteindelijk hebben we het voor elkaar kunnen krijgen dat we mogen trouwen in de stationshal van Rotterdam.”

Maar daar begint de rit niet. Hildebrand en Nicoleta stappen donderdagmiddag in Delft op om vervolgens naar Den Haag Centraal te reizen. Familie en vrienden reizen mee, net als ongetwijfeld veel andere reizigers, want het is een normale rit volgens het rooster. Onderweg worden er trouwfoto’s gemaakt en rond de klok van kwart over twee wordt hun aankomst in de Havenstad verwacht.

Middelpunt

„Dan krijgen we even een momentje om tot rust te komen en dan wordt om vier uur gestart met de ceremonie. Ik ben wel een beetje zenuwachtig hoor. Het is toch in een volle stationshal, waar iedereen langsloopt. Een kleine, besloten iets zal het niet zijn, maar dat geeft niet. Mijn vrouw verdient het om in de aandacht te staan.”

De huwelijksvoltrekking is stap één in een veel langer traject. Als man en vrouw reizen de twee eind augustus af naar Roemenië –het vaderland van de bruid- om daar alles nog eens dunnetjes over te doen. „We beginnen de reis in Delft, de plek waar ik geboren ben en eindigen de reis in haar geboortedorp.”

Het huwelijk volgen? Dat kan. Ga donderdag om 16.00 uur naar de Facebooksite van Metro Holland of volg ons op Snapchat! Wij zijn erbij!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Hildebrand en Nicoleta trouwen tussen de treinen
Sluiten