Daisy Heyer
Daisy Heyer | LinkedIn Openbaar vervoer 15 jun 2016 / 21:10 uur

NS test app voor mensen die vergeten uit te checken

De NS is bezig met een app die veel verstrooide types met open armen zullen ontvangen: een die OV-reizigers waarschuwt als zij vergeten uit te checken.

Dat meldt Numrush op hun website. Het gaat om de app BeacoNS, die op dit moment door 75 mensen wordt getest voor de NS. Op dit moment kunnen die reizigers de waarschuwingen alleen nog maar ontvangen bij Utrecht Centraal en Schiphol.

Beacons

Hoe de NS weet dat je gewaarschuwd moet worden? In de app wordt gebruikgemaakt van signalen, ook wel ‘beacons’ genoemd die via Bluetooth met de smartphone zijn verbonden, waardoor de app noteert of de reiziger zich in de buurt van een uitcheckplek bevindt.

Die app bekijkt of de reiziger het uitcheckpunt voorbijloopt zonder uit te checken. In 60 tot 80 procent van de gevallen gaat dit al goed. Als dit consequent goed blijft gaan, zorgt de NS ervoor dat deze functie in de standaard NS-app wordt geïntegreerd. Wij kunnen niet wachten!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
NS test app voor mensen die vergeten uit te checken
Sluiten