Metro en ANP
Metro en ANP Onderweg 3 aug 2020 / 18:13 uur

Meer passagiers met corona geland op Schiphol en Eindhoven Airport

Het aantal passagiers dat naar Schiphol is gereisd en besmet bleek te zijn met het coronavirus is van 38 op 17 juli gestegen tot 76. Het gaat om de periode van 1 juni tot 30 juli.

De GGD Kennemerland meldt dit na berichtgeving door Het Parool.

Volgens een woordvoerster betekent dat niet dat de besmette personen het virus al bij zich droegen toen ze in het vliegtuig zaten. De mensen zaten misschien nog in hun incubatieperiode of hebben het na de vlucht opgelopen. Schiphol controleert dit, om zo contactonderzoek te kunnen doen naar andere mensen die dezelfde vlucht hebben genomen.

Een enkeling met corona in Rotterdam geland

Op Rotterdam The Hague Airport is de afgelopen weken een enkeling besmet teruggekomen. Dat meldt een woordvoerder van de GGD Rotterdam-Rijnmond. „De vakantie is hier nog maar net begonnen, dus we verwachten de komende weken wel een stijging.”

Een foto van een vliegtuigpassagier die door de GGD gecontroleerd wordt op Schiphol
Medewerkers van de GGD ondervragen reizigers op luchthaven Schiphol. Foto: ANP / Evert Elzinga

De GGD’s hanteren als maatstaf dat een besmet persoon maximaal twee dagen voor de test met het vliegtuig heeft gereisd. De coronapatiënten zijn daarna in quarantaine gegaan en de GGD’s hebben mensen benaderd die dicht bij de positief geteste persoon zaten.

Aantal Eindhoven Airport verviervoudigd

Vandaag werd ook bekend dat het aantal besmette passagiers op Eindhoven Airport de afgelopen twee weken bijna is verviervoudigd. Sinds begin juni kwamen er 26 passagiers met corona aan op het vliegveld. Twee weken geleden ging het nog om zeven passagiers die het virus onder de leden hadden.

Met welke vluchten de besmette mensen het land binnenkwamen, is niet bekendgemaakt.

Marechaussee Schiphol drukker ‘door gedoe’

De Koninklijke Marechaussee heeft het de laatste tijd drukker gekregen met passagiers die overlast veroorzaken. Zo zorgen onder meer reizigers die geen mondkapje willen dragen voor „gedoe” en dat kan tot hoge boetes leiden, meldt de marechaussee.

Lees ook: Vechtpartij in KLM-vliegtuig om mondkapje: ‘Kappen, er zijn kinderen hiero!’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Meer passagiers met corona geland op Schiphol en Eindhoven Airport
Sluiten