Metro en ANP
Metro en ANP Onderweg 26 mei 2020 / 13:43 uur

KLM onderzoekt trein als alternatief korte vluchten

De trein moet het alternatief worden van de korte vlucht, als dat mogelijk is.

Luchtvaartconcern Air France-KLM, onderzoekt de mogelijkheid van de inzet van treinen op bepaalde korte trajecten. Dat schrijft het Frans-Nederlandse concern in een document dat voorafgaand aan de aandeelhoudersvergadering is gepubliceerd.

CO2 verminderen

Het is voor AF-KLM belangrijk om de uitstoot van CO2 te verminderen. Dat wil het concern deels bereiken met de inzet van schonere vliegtuigen en door gebruik te maken van schonere brandstof. Maar ook de inzet van treinen als volwaardig alternatief voor een aantal binnenlandse Air France-trajecten is een optie.

Eerder kreeg AF-KLM een steunpakket ter waarde van 7 miljard euro vanuit Parijs. Volgens de Franse minister van Financiën Bruno le Maire ging dat pakket gepaard met de nodige duurzaamheidseisen. Over Nederlandse steun voor KLM van 2 miljard tot 4 miljard euro wordt nog altijd onderhandeld. Een voorwaarde voor staatssteun aan KLM zou moeten zijn dat de vliegmaatschappij vakantiebestemmingen die geen meerwaarde hebben voor de Nederlandse economie, laat vallen. Dat was bijvoorbeeld de mening van Jan Paternotte van regeringspartij D66.

Een wereld te winnen

Na de zomer komt het bedrijf met een strategie-update. Met name met de lokale vluchten van Air France valt volgens het moederbedrijf een wereld te winnen. Dit onderdeel was vorig jaar goed voor een verlies van 200 miljoen euro.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
KLM onderzoekt trein als alternatief korte vluchten
Sluiten