Sofie Smulders
Sofie Smulders Sport 24 feb 2018
Leestijd: 1 minuut

Martin Garrix draait op sluitingsceremonie Spelen

Een grote eer voor Martin Garrix: de Nederlandse dj mag draaien op de sluitingsceremonie van de Olympische Winterspelen in Zuid-Korea.

„Ik kan niet geloven dat ik morgen de Spelen mag sluiten”, aldus Garrix op zijn Instagram-account. Veertien jaar geleden zag de toen nog jonge dj hoe zijn held Tiësto de Olympische Spelen van Athene opende. Een inspiratie voor hem.

Inspireren

„Ik keek in 2004 naar de Spelen toen Tiësto opende, het evenement dat me inspireerde om te doen wat ik nu doe. Onderdeel zijn van de sluitingsceremonie morgen, laat me alleen maar hopen dat ik iemand op dezelfde manier kan inspireren”, aldus Garrix.

Zondag vindt de sluitingsceremonie plaats. Ireen Wüst draagt namens Nederland de vlag. De schaatster haalde een gouden en een zilveren plak binnen voor Nederland, wat haar totale aantal olympische medailles op elf brengt. Hiermee is Wüst de meest succesvolle Nederlandse olympiër aller tijden.

TeamNL neemt dit jaar twintig medailles mee naar huis, dat zijn er vier minder dan de Spelen van Sotsji in 2014. Het aantal gouden plakken werd echter wel geëvenaard, dat zijn er acht.

De sluitingsceremonie is zondag vanaf 11.50 uur Nederlandse tijd te volgen op NPO1.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.