Sport

Rio 2016: Dit gebeurde er terwijl u sliep

Rio 2016: Dit gebeurde er terwijl jij sliep

Matthijs Büchli met zijn zilveren medaille in de keirin. Foto: ANP

Foto van 'Hester Ramaker'

17 AUG 2016

Epke op de rekstok

Onze Flying Dutchman Epke Zonderland begon nog voor de nacht viel aan zijn rekstokoefening in Rio. Uiteraard werd er weer veel van hem verwacht en Epke had er vertrouwen in. Maar toen gebeurde wat niemand verwacht: Epke viel van de rektstok. Tijdens zijn vluchtcombinatie greep hij mis waardoor hij hard op zijn buik viel. Hij stond nog op om zijn oefening af te maken maar kreeg uiteraard een lage score: 14.033. Daarmee werd hij zevende. De Duitse Hambüchen wist de gouden plak binnen te slepen.

En ook de koninklijke familie schrikt zich een ongeluk als Epke valt.

Rio 2016: Dit gebeurde er terwijl u sliep

Het Koninklijk paar slaat de handen voor de mond als Epke valt. Foto: ANP

Beachvolleybal heren

De Nederlandse beachvolleybal heren Brouwer en Meeuwsen stonden dinsdag in de halve finale van de Beach competitie in Rio tegen het Braziliaanse duo Alison en Bruno.

Alison en Bruno stonden vorig jaar nog in de finale van het WK Beach in Nederland tegen het andere mannen duo Nummerdor en Varenhorst. Maandagavond speelden de Nederlandse duo’s tegen elkaar en daar kwamen Brouwer en Meeuwsen als winnaars uit.

Nederland tegen Brazilië in een stadion die ongekend veel sfeer uitademt in vergelijking met andere Beach wedstrijden deze Spelen. Het Braziliaanse publiek is ontzettend enthousiast en wordt bovendien nog opgezweept door landgenoot Alison die in het veld staat.

In de eerste set nemen de Braziliaanse mannen de voorhand en zij winnen deze set dan ook met 21-17. De tweede set. Nederland herpakt zich, verliest op het einde toch momentum waardoor Brazilië drie keer de kans krijgt om de wedstrijd te beslissen. Maar dan, Meeuwsen zet zijn blokkering ijzersterk en het duo weet alle matchpoints weg te werken. Winst is binnen na een ontzettend spannende set: 23-21.

In een spannende derde set verliezen de mannen dan toch nipt. 16-14 was de eindstand waarmee Brazilië de eindzege binnen haalt. Zij gaan naar de finale. Nederland strijdt nog voor het brons.

Mannenhockey

De Nederlandse hockeyers stonden dinsdagavond in de halve finale tegen buurland België. In het eerste kwart waren beide teams nog wat afwachtend. Geen van de teams leek een duidelijk aanvalsplan te hebben en speelden ook niet echt actief. Kansen kwamen niet echt voorbij en dus bleef het bij 0-0 eindstand.

Dan het tweede kwartier, waar België plots de overhand neemt. Een strafschot brengt hen de eerste goal, 1-0 voor België. Nederland wordt ook iets actiever maar ook nu komt er niet echt een actieve actie uit. Daar komt België dan wel weer met een 2-0. Nederland staat achter en moet dan een tandje bij zetten. Dat doet het ook. Een strafschot brengt hen de eerste goal van deze wedstrijd. Eindstand 2-1. België scoort later in de wedstrijd nog een derde goal en dat was genoeg om de wedstrijd te beslissen.

België juicht en gaat met een winst van 3-1 naar finale waar het tegen Argentinië gaat spelen. De Nederlandse mannen huilden, letterlijk. Goud was het doel, brons winnen zal slechts een pleister op de wond zijn.

Rio 2016: Dit gebeurde er terwijl u sliep

De Nederlandse mannen druipen af na de nederlaag tegen België. Foto: ANP

Keirin

Bijna onverwacht staat de 23-jarige Matthijs Büchli in de finale van de keirin. Het is een vrij moeizame finale. Tot twee keer toe wordt er verkeerd gestart omdat rijders de zogenaamde ‘gangmaker’ voorbij gaan voor die van de baan is. De jury is echter verrassend coulant en laat alle rijders constant overnieuw starten. Hoogst opmerkelijk, vinden coaches en de wielrenners die wel goed van start gingen.

Goed dan, poging nummer drie. Büchli ligt op de vierde positie. En dan, de start, alle rijders hebben zich goed ingehouden en de fietsers versnellen. Büchli houdt zich rustig maar stabiel, raakt niet ingesloten en zet aan het einde aan. Hij fietst keihard en dat levert hem dan uiteindelijk een zilveren medaille op. Een fenomenale prestatie in zijn nog jonge carrière.

Atletiek

Dafne Schippers ging vannacht voor de 200m halve finale. De eerste twee gaan automatisch door naar de finale van morgen. Een belangrijk moment voor haar, want vorig jaar zette ze een goed record neer met 21.63.

Nu gaat ze ook goed van start. Ze zet direct door en houdt haar snelheid. Thompson komt dan nog enigszins dichtbij maar het is duidelijk dat Dafne deze race pakt. Ze wint dan ook met 21.97, en dat beloofd veel goeds voor morgen.

Tegen NOS zegt ze dat het heerlijk voelde en dat het ook nodig was om morgen te kunnen presteren. Dat Thompson haar tegenstander was pepte haar juist op en motiveerde haar om snel te rennen.

Sifan Hassan rent voor een medaille op de 1500 meter. Zoals ze vaker doet houdt ze zich aan het begin van de race op de achtergrond. De dames rennen allemaal bijzonder langzaam. Ze verschuift wel al snel van baan om plaats te maken voor haar eigen snelheid. Ze ligt dan op positie zes.

Hassan heeft dan nog zichtbaar veel ontspanning en schuift een plekje op naar positie vijf. Weer versneld ze en dan ligt ze op positie vier. Ze haalt de nummer drie nog in maar wordt dan snel al ingehaald. De snelheid kan ze niet houden en uiteindelijk eindigt ze toch op de vijfde plaats. Zichtbaar teleurgesteld. Tegen NOS zegt ze dat ze heeft gedaan wat ze kon, en zat niet meer in. Eerder heeft ze drie maanden training gemist.

Medailles

Boksen tot 60 kg

Goud – Brazilië
Zilver – Frankrijk
Brons – Cuba & Mongolië

Boksen tot 81 kg

Brons – Frankrijk & Groot–Brittannië

Worstelen 98kg

Goud – Armenië
Zilver – Cuba
Brons – Turkije & Iran

Gewichtheffen +105kg

Goud – Georgië
Zilver – Armenië
Brons – Georgië

Wielrennen in de keirin

Goud – Groot-Brittannië
Zilver – Nederland (Matthijs Büchli)
Brons – Maleisië

Schoonspringen mannen 3 meter plank

Goud – China
Zilver – Groot-Brittannië
Brons – Duitsland

Wielrennen sprint vrouwen

Goud – Duitsland
Zilver – Groot-Brittannië
Brons – Groot-Brittannië

Worstelen 66kg

Goud – Servië
Zilver – Armenië
Brons – Georgië & Azerbeidzjan

Wielrennen Omnium vrouwen

Goud – Denemarken
Zilver – Nieuw-Zeeland
Brons – Cuba

Rekstok mannen

Goud – Duitsland
Zilver – Verenigde Staten
Brons – Groot-Brittannië

Turnen vloer vrouwen

Goud – Verenigde Staten
Zilver – Verenigde Staten
Brons – Groot-Brittannië

Zeilen Finn zeilboot mannen

Goud – Groot-Brittannië
Zilver – Slovenië
Brons – Verenigde Staten

Turnen brug mannen

Goud – Oekraïne
Zilver – Verenigde Staten
Brons – Rusland

Synchroon zwemmen vrouwen duet

Goud – Rusland
Zilver – China
Brons – Japan

Zeilen vrouwen

Goud – Nederland (Marit Bouwmeester)
Zilver – Ierland
Brons – Denemarken

Discuswerpen vrouwen

Goud – Kroatië
Zilver – Frankrijk
Brons – Cuba

Tafeltennis vrouwenteam

Goud – China
Zilver – Duitsland
Brons – Japan

Kanovaren sprint mannen 1000m

Goud – Spanje
Zilver – Tsjechië
Brons – Rusland

Hinkstapsprong mannen

Goud – Verenigde Staten
Zilver – Verenigde Staten
Brons - China

Kanovaren sprint vrouwen 200m

Goud – Nieuw-Zeeland
Zilver – Polen
Brons – Azerbeidzjan

Kanovaren 500m vrouwen dubbel

Goud – Hongarije
Zilver – Duitsland
Brons – Polen

C1 kanovaren sprint mannen 1000m

Goud – Duitsland
Zilver – Brazilië
Brons – Moldavië

10km marathon mannen zwemmen

Goud – Nederland (Ferry Weertman)
Zilver – Griekenland
Brons – Frankrijk

Badminton gemengd

Brons – China

Hoogspringen mannen

Goud – Canada
Zilver – Qatar
Brons – Oekraïne

1500 meter vrouwen

Goud – Kenia
Zilver – Ethiopie
Brons – Verenigde Staten

110meter Hordelopen mannen

Goud – Jamaica
Zilver – Spanje
Brons – Frankrijk


Voorlaatste speelronde definitief verschoven

De spelers van Ajax in vieren de winst tegen Juventus tijdens de return van de kwartfinale van de Champions League. / ANP

Foto van 'Metro en ANP'

1 UUR

Het is definitief. De voorlaatste speelronde van de eredivisie wordt verplaats van zondag 28 april naar woensdag 15 mei. Alle thuisspelende clubs hebben toestemming gekregen van de lokale autoriteiten. De KNVB bereikte donderdag al overeenstemming met de clubs over het initiatief.

Halve finale

De bond besloot tot de ingreep, nadat Ajax zich had geplaatst voor de halve finale van de Champions League. Het schema voorzag hier niet in. Ajax zou daardoor op 28 april tegen De Graafschap spelen en 30 april tegen Tottenham Hotspur. Een club heeft recht op tenminste twee volledige rustdagen tussen de wedstrijden.


Oeps! Benfica-fan reist naar het verkeerde Frankfurt

Joao Felix was tijdens het eerste duel de grote man met drie goals/ANP

Foto van 'Kasper Hermans'

GISTEREN

Europese uitwedstrijden zijn voor voetbalfans altijd enorme avonturen. Een Portugees besloot rondom de wedstrijd Eintracht Frankfurt - SL Benfica een roadtrip te maken richting de Duitse stad, maar dat ging niet helemaal goed.

Main of Oder

Via Parijs trok hij naar Frankfurt, alleen deed hij dat ook nog eens 'via Frankfurt'. Die plaatsnaam komt namelijk twee keer voor in Duitsland: het bekende Frankfurt Am Main (centraal in Duitsland, waar Eintracht Frankfurt zijn wedstrijden speelt) en het kleinere Frankfurt (Oder) nabij de Poolse grens. Om dat te bereiken kwam hij praktisch langs het grotere Frankfurt.


KNVB verzet laatste speeldag Eredivisie naar 15 mei

De strijd tussen Ajax en PSV duurt nog drie dagen langer/ANP

Foto van 'Kasper Hermans'

GISTEREN

De 33e speelronde van de competitie vindt geen doorgang op de geplande datum van 28 april. In plaats daarvan worden de wedstrijden van die dag verzet naar 15 mei. Hierdoor wordt het ineens de laatste speelronde op de agenda.

Geen rekening

De late wijzigingen in het speelschema hebben alles te maken met de goede prestaties van Ajax in de Champions League. De KNVB had er met het maken van de competitieplanning geen rekening meegehouden dat Ajax (danwel PSV) zover zou komen in het grootste Europese bekertoernooi.


‘Wedstrijd Juventus-Ajax ga ik nooit meer vergeten’
Likeability of5

‘Wedstrijd Juventus-Ajax ga ik nooit meer vergeten’

‘Wedstrijd Juventus-Ajax ga ik nooit meer vergeten’. /ANP

Foto van 'Lisa Vermeij'

GISTEREN

Groot feest in voetbalminnend Amsterdam en omstreken. Het is nu al een historisch seizoen: Ajax plaatste zich na 22 jaar eindelijk weer voor de halve finale van de Champions League. De Amsterdamse voetbalclub won met 2-1 van de Italiaanse club Juventus. Donny van de Beek en Matthijs de Ligt brachten het hoofd op hol van Ajax, de fans en de internationale media. „Er waren zelfs een paar Juventus fans die na afloop van de wedstrijd bleven staan voor een applaus”, zegt de 30-jarige Menno Weller die dinsdagavond bij de onvergetelijke wedstrijd in Turijn was.

Of je nou fan bent van PSV, Feyenoord of FC Utrecht, de overwinning van Ajax kunnen we nu heel voorzichtig toch al best een historisch moment noemen. PSV was de laatste Nederlandse ploeg die de halve finale van de Champions League haalde, in het seizoen 2004/2005. De Amsterdamse godenzonen lieten Real Madrid (die tot nu toe vijf keer de Champions League titel binnen sleepte) achter zich en versloegen Juventus. Op het moment dat deze krant naar de drukker ging was het nog niet bekend tegen wie Ajax het in de halve finale moet opnemen. Het is of het Engelse Manchester City of het Engelse Tottenham Hotspur.

‘Ajax-baby’s tackelen Juventus’


love
user_007cbecd5bde995ed0d8cee5cce0f362a09d1cc0_avatar

Ajax in halve finale Champoins League tegen de Spurs

Ajax in halve finale Champions League tegen de Spurs

Tottenham Hotspur's Fernando Llorente na de derde goal / ANP

Foto van 'Metro en ANP'

17 APR 2019

In de halve finale van de Champions League zullen de Amsterdammers het opnemen tegen Tottenham Hotspur. De Londense club wist zich na een knotsgekke wedstrijd te plaatsen voor de halve finale.

De ploeg verloor weliswaar van Manchester City met 4-3, maar die uitslag was na de 1-0 in Londen voldoende voor een plek bij de laatste vier.

Turbulent


Likeability of5

Geen joelende fans bij aankomst Ajax in NL

/ ANP

Foto van 'Metro en ANP'

17 APR 2019

Geen joelende fans en hard gegil op Schiphol, waar woensdagmiddag de spelers van Ajax aan moeten komen. De club heeft laten weten dat de spelersbus de voetballers direct uit het vliegtuig op zal pikken, naast het toestel op de landingsbaan. Geen uitgelaten aankomst dus.

Onthaal


love
user_007cbecd5bde995ed0d8cee5cce0f362a09d1cc0_avatar

Likeability of5

Zo wordt de overwinning van Ajax gevierd

Foto van 'Metro'

17 APR 2019

Groot feest in Amsterdam en op heel veel plekken elders in Nederland dinsdagavond, voor een groot deel van de aanwezigen dan. Ajax plaatste zich na 22 jaar eindelijk weer voor de halve finale van de Champions League. Het elftal uit Amsterdam won met 2-1 van de Italiaanse club Juventus.

En dat mag best worden gevierd. Ronaldo - later letterlijk en figuurlijk verslagen op het veld - kopte nog wel de 1-0 voor Juve binnen. Donny van de Beek en Matthijs de Ligt brachten Ajax en fans in extase.

Verslagenheid


love
user_007cbecd5bde995ed0d8cee5cce0f362a09d1cc0_avatar

Van der Poel favoriet in AGR: ‘Rijdt ongelooflijk'

Van der Poel wint in Dwars door Vlaanderen/ANP

Foto van 'Kasper Hermans'

17 APR 2019

De Amstel Gold Race staat zondag op het programma. In de enige grote wielerklassieker die Nederland rijk is, is het al jaren zoeken naar succes van een coureur van eigen bodem.

Dylan Groenewegen is een van de beste sprinters ter wereld. Tom Dumoulin behoort tot de absolute wereldtop in het tijdrijden en in de grote rondes. Niki Terpstra rijdt als een van de allersnelste over kasseien. ‘We’ hebben in het wielrennen in bijna elke discipline minimaal een wereldtopper, maar uitgerekend in onze eigen klassieker de Amstel Gold Race doen we al jaren niet meer mee om de knikkers.

Geklopt door een Rus


Ajax pas goed op stoom als het eerste goal scoort

Cristiano Ronaldo in duel met Frenkie de Jong/ANP

Foto van 'Kasper Hermans'

15 APR 2019

Ajax kan dinsdagavond voor het eerst in de 21ste eeuw de halve finale van de Champions League bereiken. Het wordt wel een loodzware klus voor de koploper van de Eredivisie.

Op een goede honderd kilometer van Milaan, de plek waar Ajax zestien jaar geleden tegen AC Milan op het allerlaatste moment de halve finale van de Champions League aan zich voorbij zag gaan, speelt Ajax dinsdagavond voor het eerst sinds die vermaarde 23 april 2003 om een plek bij de beste vier clubs van Europa.

De Nederlandse stuntploeg gaat na het 1-1 gelijkspel in de Johan Cruijff Arena op bezoek bij misschien wel de topfavoriet voor de beker: Juventus. Het is op papier andermaal een schier onmogelijke opdracht. Alleen al sterspeler Cristiano Ronaldo kostte Juventus ruim twee keer zoveel (100 miljoen euro) als dat Ajax-directeur Marc Overmars voor de basisploeg heeft betaald.


Derde EK-titel rekstok Epke Zonderland.

Derde EK-titel rekstok Epke Zonderland

Derde EK-titel rekstok Epke Zonderland. Foto: ANP.

Foto van 'Metro en ANP'

14 APR 2019

Turner Epke Zonderland heeft voor de derde keer de Europese titel gepakt aan de rekstok. Twee dagen voor zijn 33e verjaardag, kwam de Fries in de finale in de Poolse stad Szczecin tot een zeldzaam hoge score van 15,266.

Zonderland was in 2011 (Berlijn) en 2014 (Sofia) ook de beste van Europa aan de rekstok. Bij het EK van 2018 in Glasgow moest de turner genoegen nemen met zilver.

Derde EK-titel rekstok Epke Zonderland.

Derde EK-titel rekstok Epke Zonderland. Foto: ANP.


Turnster Thorsdottir (20) pakt zilver op EK.

Turnster Thorsdottir (20) pakt zilver op EK

Turnster Thorsdottir (20) pakt zilver op EK. Foto: ANP.

Foto van 'Metro en ANP'

14 APR 2019

De Rotterdamse turnster Eythora Thorsdottir heeft bij het EK in de Poolse stad Szczecin zilver veroverd op het onderdeel vloer. De 20-jarige kwam in de finale tot een score van 13,666.

Alleen Mélanie de Jesus dos Santos scoorde hoger (13,833). De 19-jarige Française was vorig jaar bij het EK in Glasgow ook al de beste op vloer.

Het brons ging naar Angelina Melnikova uit Rusland, die even met beide hielen buiten de lijnen kwam en daardoor na aftrek op 13,466 eindigde.


Verstappen vierde in China, Hamilton wint

Hamilton wint. / EPA

Foto van 'Metro en ANP'

14 APR 2019

Na de duizendste race in de Formule 1 haalde Max Verstappen net niet het podium. De Nederlandse coureur van Red Bull Racing eindigde in de Grote Prijs van China als vierde.

De zege in de jubileumrace was voor Lewis Hamilton in zijn Mercedes. De Britse wereldkampioen was bij de start het beste weg. Hij passeerde voor het ingaan van de eerste bocht zijn Finse teamgenoot Valtteri Bottas, die van poleposition was vertrokken.

Jagen op Sebastian Vettel


Race WK superbike op TT Circuit afgelast door sneeuw

Race WK superbike op TT Circuit afgelast door sneeuw

De eerste race van het WK Superbike op het TT Circuit van Assen is afgelast vanwege sneeuw en hagel. Foto: ANP

Foto van 'Metro en ANP'

13 APR 2019

De eerste race van het WK Superbike op het TT Circuit van Assen is afgelast vanwege sneeuw en hagel. De wedstrijdleiding stelde de wedstrijd al twee keer uit door de sneeuw.

De race, waarin Michael van der Mark vanaf de tweede plek zou vertrekken, werd rond 14.45 definitief afgelast. De wedstrijdleiding stelde de race al twee keer uit. Bij de derde keer werd de wedstrijd zaterdag definitief afgelast.

Zondag


Liverpoolfans zingen anti-rascisme lied voor Salah.
Likeability of5

Liverpoolfans zingen anti-racisme lied voor Salah

Liverpoolfans zingen anti-rascisme lied voor Salah. Foto: ANP.

Foto van 'Metro en ANP'

13 APR 2019

Dat de supporters van de Engelse voetbalclub Liverpool volledig achter hun team staan was al bekend, maar hun steun gaat nog een stap verder. Waar iedere wedstrijd You'll Never Walk Alone uit volle borst meegezongen wordt, worden ook individuele spelers weleens toegezongen.

Zo hebben de fans een speciaal lied voor verdediger Virgil van Dijk.


love
user_48e35435a07dbfbeb5eef2280126bbaba92f7b39_avatar

Boze Verstappen P5 in kwalificatie, Bottas op pole.

Boze Verstappen P5 in kwalificatie, Bottas op pole

Boze Verstappen P5 in kwalificatie, Bottas op pole. Foto: ANP.

Foto van 'Metro en ANP'

13 APR 2019

Een boze Max Verstappen start zondag als vijfde tijdens de Grand Prix van China. Mercedes-coureur Valtteri Bottas was het snelst tijdens de kwalificatie en start dus vanaf poleposition.

Verstappen kon maar één rondje rijden tijdens de laatste kwalificatierun, omdat hij bij het inzetten van het tweede rondje gehinderd werd door andere coureurs op de baan.

Ongeschreven regel


Italianen verrast door De Jong: 'Hij had ons door'

Frenkie de Jong van Ajax in duel met Cristiano Ronaldo van Juventus. / ANP

Foto van 'Metro'

11 APR 2019

De Italiaanse media waren de dag na de wedstrijd van Juventus tegen Ajax vol lof over de Amsterdammers. De Italiaanse sportkrant La Gazzetta Dello Sport berichtte over een 'geweldige Europese voetbalavond. Intens, met hoog ritme en hoogwaardige techniek'. En concludeert: „De Nederlanders waren beter.”

Ajax maakt weer indruk

Volgens Juventus-coach Massimiliano Allegri kwam dit vooral door Frenkie de Jong. De coach van de Italianen had Federico Bernardeschi de taak meegegeven om De Jong zoveel mogelijk voor de voeten te lopen. „Die jongen had ons plan meteen door”, aldus Allegri. „Hij draaide zo makkelijk weg, zodat we hem anders moesten bespelen. Bij De Jong begint bijna iedere aanval van Ajax. We hebben hem niet kunnen afstoppen.”


Ajax speelt gelijk tegen Juventus

Cristiano Ronaldo van Juventus reageert na het scoren van 1-1 door David Neres van Ajax. / ANP

Foto van 'Metro en ANP'

10 APR 2019

Na een sterk optreden tegen Juventus heeft Ajax niet het gewenste resultaat gekregen. Het elftal van trainer Erik ten Hag bleef voor eigen publiek steken op een gelijkspel (1-1) en staat daardoor komende dinsdag in Turijn voor een loodzware opgave om de halve finale van de Champions League te bereiken.

Aanvallend voetbal

Met goed en waar het kon aanvallend voetbal, maakte Ajax het de met afstand beste ploeg van Italië erg lastig. Juventus, in de Serie A al twintig punten los van naaste belager Napoli, bleek echter defensief sterk genoeg om een goed resultaat mee naar huis te nemen.


Mijn hel mijn 1996: Ajax – Juventus

Mijn hel van 1996: Ajax – Juventus

De penaltymissers Sonny Silooy (l) en Edgar Davids druipen bedroefd af in Rome. / Paul Vreeker | ANP

Foto van 'Erik Jonk'

10 APR 2019

Ik was erbij in 1996, bij Champions League-finale Ajax – Juventus in Rome. Het was de hel. In alles. Maar met de wedstrijden van woensdagvanavond en volgende week dinsdag is er hoop dat mijn ‘ondraaglijk leed’ voor eens en altijd verdwijnt.

Rotreis, verloren, helemaal kapot weer thuis. Dat is in het kort samengevat mijn bezoek aan de Champions League-finale van 22 mei 1996, Ajax – Juventus in het Olympisch Stadion in Rome. Woensdagavond en dinsdag strijden de mannen van nu weer tegen elkaar. Een toptalent als Matthijs de Ligt werd pas drie jaar later geboren, Frenkie de Jong was 1. Toch zullen ze het verhaal van 1996 kennen. Liepen er nou doping-Italianen of niet over dat Romeinse veld? We zullen het waarschijnlijk nooit weten. Maar ook zonder die wetenschap kan een nare smaak van een verloren finale worden weggespeeld. Al was het maar voor mij.

Verliefd op Litmanen


Nederlandse voetbalsters vernederen Chili met 7-0

Voetbalsters doen vertrouwen op tegen Chili. / ANP

Foto van 'Metro en ANP'

9 APR 2019

De oefeninterland tegen Chili hebben de Nederlandse voetbalsters met grote cijfers gewonnen. De ploeg van bondscoach Sarina Wiegman vernederde het Zuid-Amerikaanse land, dat komende zomer debuteert op het WK, bij de eerste interland ooit in Alkmaar met maar liefst 7-0. Daniëlle van Donk nam vier doelpunten voor haar rekening.

Selectie voor WK

De nummer 10 opende al na iets meer dan een minuut spelen de score. In de eerste helft was bijna iedere kans raak voor de 'Leeuwinnen', die uitliepen naar 6-0 via doelpunten van Lieke Martens, Vivianne Miedema, Shanice van de Sanden en nog twee keer Van de Donk. De middenveldster van Arsenal nam in de slotfase van de tweede helft ook de 7-0 voor haar rekening.