Kasper Hermans
Kasper Hermans Sport 5 mei 2018
Leestijd: 1 minuut

Situatie rondom Nouri nog altijd onveranderd

De situatie rondom Abdelhak ‘Appie’ Nouri is nog altijd onveranderd, dat schrijft Het Parool. De middenvelder bevindt zich nog altijd in een status van een zeer laag bewustzijn.

Herstelkans nihil

,,De kans op herstel van cruciale hersenfuncties is nihil", zo staat in het Amsterdamse dagblad. ,,Mensen met soortgelijk letsel lopen een hoger risico op complicaties, bijvoorbeeld lucht- en urineweginfecties, maar ze kunnen met de juiste medische zorg lang in leven blijven."

,,Eerder is Nouri in Leijpark geweest, een revalidatiekliniek in Tilburg. Vanwege een terugslag moest hij echter terug naar het ziekenhuis. Nouri kan zelfstandig ademen en zijn familie liet eerder weten dat hij soms glimlacht en met de ogen knippert, maar hij is niet aanspreekbaar en wordt gevoed met een sonde", zo vertelt het het stuk verder.

Ziyech

In Het Algemeen Dagblad stond zaterdag een groot interview met Hakim Ziyech. De Ajacied was tijdens het trainingskamp in Oostenrijk de kamergenoot van Nouri en beschrijft ook die onwerkelijke situatie. ,,Toen ik terugkwam in het hotel zag ik zijn spullen op de kamer liggen. Dat was zo moeilijk. Eenmaal terug in Nederland kropen de dagen voorbij. We werden gek van de onzekerheid. En dan het slechte nieuws…. Het verdriet zal altijd blijven.”

Ziyech bezoekt zijn maatje nog regelmatig. ,,Ik ga bij hem langs in het ziekenhuis. Als ik kan gaan, ga ik. Als ik bij Appie aan het bed sta, gaat er van alles door mijn hoofd. Ik praat niet tegen hem, maar ik haal in mezelf wel alle mooie herinneringen naar boven."

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.