Redactie Metro Sport 31 mei 2018

Nederland speelt 1-1 tegen Slowakije in oefenduel

Oranje heeft het oefeninterland tegen Slowakije met een gelijkspel afgesloten. Beide ploegen verlieten het veld van de City Arena in Trnava met een stand van 1-1.

Adam Nemec scoorde in tien wedstrijden nooit voor Willem II. Hij kreeg na acht minuten van Daley Blind alle gelegenheid om wel voor Slowakije raak te koppen. De voorsprong van de thuisploeg was verdiend. Oranje ontsnapte aan een grotere achterstand toen Marek Hamsik rakelings naast kopte en Juarj Kucka de lat raakte.

Gelijk

Met debutant Ruud Vormer als invaller maakte het Nederlands elftal na rust een betere indruk. Quincy Promes maakte na 59 minuten gelijk. Vormer debuteerde na rust voor Oranje. De dertigjarige middenvelder van Club Brugge verving Donny van de Beek.