Redactie Metro
Redactie Metro Sport 18 mei 2018
Leestijd: 1 minuut

Maartje Paumen (32) beëindigt hockeycarrière

Tweevoudig olympisch kampioene Maartje Paumen stopt met hockeyen. De 235-voudig international, die nu nog actief is in België bij Royal Antwerp Hockey Club, gaat verder als trainster. Na de Olympische Spelen van 2016 beëindigde de 32-jarige strafcornerspecialiste al haar interlandloopbaan.

Paumen start haar loopbaan als coach bij de vrouwen van MOP uit Vught. Daar gaat ze aan de slag als assistent van hoofdtrainster Ageeth Boomgaardt. „Voor mij is het een mooie start om mij te ontwikkelen in het trainersvak", vertelt Paumen. „Ageeth is voor mij een prachtige mentor. Daarnaast staat er bij MOP een jonge ambitieuze groep meiden die beter wil worden. Dat heeft voor mij de doorslag gegeven."

Topscorer aller tijden

De Limburgse scoorde maar liefst 195 keer voor Oranje en is daarmee topscorer aller tijden bij de Nederlandse vrouwen. Met de hockeysters won Paumen twee keer olympisch goud, in 2008 (Peking) en 2012 (Londen).

Naast de twee olympische titels prijken op haar erelijst als international ook twee wereldtitels en drie Europese titels. Met Den Bosch, waar ze twaalf jaar lang speelde, behaalde ze ook vele Nederlandse en Europese titels. Met 368 treffers is er geen speelster die vaker scoorde in de hoofdklasse in Nederland.

Maartje Paumen (32) beëindigt hockeycarrière
Paumen werd in 2011 en 2012 uitgeroepen tot beste hockeyster ter wereld. Foto: ANP.

Beste hockeyster

„De kennis en ervaring van Maartje als speelster kan van grote waarde zijn voor onze vrij jonge ploeg", zegt Remco van Lotringen, commissaris tophockey van MOP. Paumen werd in 2011 en 2012 uitgeroepen tot beste hockeyster ter wereld.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.