Kasper Hermans
Kasper Hermans Sport 19 apr 2018
Leestijd: 1 minuut

Wielrenner vanuit auto beschoten tijdens training

De achttienjarige Clément Delcros mikt nog altijd op een loopbaan als wielrenner. Alleen moet hij voorlopig rust houden vanwege een blessure. Op zich niets nieuws, behalve dat de Fransman deze opliep omdat hij tijdens de training beschoten werd.

„Ik reed op één kilometer van mijn huis, toen een auto in de tegenovergestelde richting kwam aangereden. Toen de auto mij passeerde, hoorde ik een knal. Ik voelde een klop op mijn linkerschouder en dacht eerst dat er een steentje naar mij was gegooid. Tot ik zag dat ik hevig aan het bloeden was. Gelukkig was ik dicht bij een ziekenhuis. Daar vonden ze een kogel in mijn schouder, gelukkig geen al te grote."

Kogel laten zitten

Gelukkig viel de verdere schade bij Delcros mee. „De kogel heeft niets van belang geraakt, maar is wel heel diep binnengedrongen. Daarom hebben ze beslist hem te laten zitten."

Mentaal valt het hem zwaarder. „Ik ben echt geschokt en ontgoocheld. Er lopen toch klootzakken rond op de wereld. Dit had slecht kunnen aflopen. Ik begrijp niet waarom dit is gebeurd. Niemand heeft het op mij gemunt. Dit is echt een daad van zinloos geweld." Stoppen met trainen gaat Delcros in ieder geval niet. „Ik ga ervan uit dat dit toch geen 2e keer zal gebeuren."

Niet voor het eerst

Precies een jaar geleden was er ook al een Franse profwielrenner die aangevallen werd tijdens zijn trainingsrondje. De inmiddels op doping betrapte Yoann Offredo werd met een honkbalknuppel in elkaar geslagen. Hij liep daarbij een gebroken neus op.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.