Redactie Metro
Redactie Metro Sport 24 apr 2018
Leestijd: 1 minuut

Wielrenner Karsten Kroon geeft dopinggebruik toe

Karsten Kroon (42) heeft toegegeven dat hij doping heeft gebruikt. De oud-wielrenner reageert daarmee op een verhaal van journalist Thijs Zonneveld.

Off the record

"Het verhaal klopt. Ook ik heb een korte periode tijdens mijn carrière doping gebruikt. Dat spijt me en ik neem er alle verantwoordelijkheid voor”, zegt Kroon nu tegen het ANP.

Karsten Kroon won in 2002 de achtste etappe in de Tour de France.

Volgens Zonneveld bekende Kroon dopinggebruik tijdens de onderhandelingen met het AD over zijn medewerking aan een programma tijdens de Giro vorig jaar. Kroon zou de bekentenis ‘off the record’ hebben gedaan.

Geen boek

,,Ik wil alle schijn vermijden dat ik een bekentenis doe om er zelf beter van te worden”, verklaart de oud-renner van onder meer Rabobank en CSC. ,,Ik heb tegen Thijs Zonneveld gezegd dat ik geen boek met hem ging schrijven om er vervolgens geld mee te verdienen. Dat Zonneveld hier nu op dit voor hem publicitair aantrekkelijke moment mee naar buiten komt, is prima.”

Karsten Kroon

Zuiver

,,Ik was beroepswielrenner in een heel moeilijke tijd. Gelukkig is de sport sindsdien enorm veranderd. Ik ben beroepswielrenner geworden net na de Festina-affaire, heb de epo-test zien komen, de whereabouts en het bloedpaspoort. Ik heb de sport waar ik zoveel van houd zien evolueren en ik ben ervan overtuigd dat het op het moment zuiverder is dan ooit", aldus Kroon die tegenwoordig werkt voor Eurosport als commentator.

In zijn afweging nu niet mee te werken aan het verhaal speelt mee dat Kroon de huidige generatie wielrenners ,,niet wil belasten” met zijn verleden. ,,Ik wens daarom het hier op het moment bij te laten, maar als daar behoefte aan is zal ik buiten het seizoen uitgebreid mijn verhaal doen.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.