Kasper Hermans
Kasper Hermans Sport 19 apr 2018

Vooral toegezongen Ziyech uitblinker Ajax tegen VVV

Het waren een paar roerige en tevens slechte dagen voor Ajax en met name Hakim Ziyech, maar tegen VVV-Venlo wisten de Amsterdammers de kater iets weg te spelen met een 4-1 overwinning. De veelbesproken Ziyech maakte een van de doelpunten.

Geen rake strafschop

Ajax kon al vroeg op voorsprong komen via Lasse Schöne, maar de Deen miste – nadat hij zelf werd neergelegd – een strafschop. Vervolgens was het spel slecht en was het meest boeiende het conflict in de ArenA tussen de supporters. Een klein groepje floot de zondag bij de bus geduwde Ziyech uit, terwijl het overgrote deel hem begroette met applaus.

Ralf Seuntjens schoot VVV in de 43e minuut nog wel op voorsprong. Dankzij twee snelle doelpunten van Neres ging Ajax toch nog met een redelijk gevoel de rust in. Klaas-Jan Huntelaar scoorde in de 59e minuut op aangeven van Neres. De sterk spelende Ziyech tekende onder groot applaus voor de eindstand met een lekker schot.

Vijf punten

Ajax blijft tweede met een voorsprong van vijf punten op AZ. Beide clubs ontmoeten elkaar volgende week zondag in de ArenA, wanneer de ploeg van Erik ten Hag dus aan een punt genoeg heeft.