Redactie Metro
Redactie Metro Sport 7 apr 2018
Leestijd: 1 minuut

Verstappen crasht tijdens kwalificatie in Bahrein

Max Verstappen is tijdens het eerste deel van de kwalificatie voor de Grand Prix van Bahrein gecrasht. De Nederlander was bezig met een snelle ronde toen hij de controle over zijn wagen verloor.

Verstappen denkt dat zijn crash tijdens de kwalificatie voor de Grand Prix van Bahrein is veroorzaakt door een softwarefout in de auto. „We hebben zojuist de data bestudeerd en daarop is te zien dat ik opeens 150 pk meer had. Dat is raar, want de bocht is niet voluit”, zegt de Nederlandse coureur op Verstappen.nl. „Je gaat voorzichtig op het gas en ineens kreeg ik 150 pk extra, wat ik absoluut niet aan zag komen. Dit zorgde ervoor dat de achterbanden door sloegen en ik de baan af spinde. Erg jammer, want er was kans op een plek in de top drie.”

Ongedeerd

De Red Bull van Verstappen raakte van de baan en kwam in botsing met een muur langs het circuit. Daarbij raakte de voorkant van de auto beschadigd. Verstappen kon ongedeerd uit zijn wagen stappen na het ongeluk.

Max Verstappen begon met een goed gevoel aan de kwalificatie voor de Grote Prijs van Bahrein. De Nederlander reed op het circuit van Sakhir de tweede tijd van de derde en laatste vrije training.

Räikkönen

Verstappen was alleen langzamer dan Kimi Räikkönen, met wie hij nog bijna botste. De Fin was in zijn Ferrari ook al de snelste in de tweede vrije training. Daniel Ricciardo, de ploeggenoot van Verstappen bij Red Bull, liet de derde tijd noteren. Hij bleef Lewis Hamilton (vierde), Sebastian Vettel (vijfde) en Valtteri Bottas (zesde) voor.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.