Kasper Hermans
Kasper Hermans Sport 24 apr 2018
Leestijd: 1 minuut

Van Dijk en Wijnaldum delen klap uit aan Strootman

AS Roma (met Kevin Strootman in de basis) leek al uitgeschakeld in kwartfinale van de Champions League. Liverpool (waar Virgil van Dijk aan de aftrap begon) kwam zelfs met 5-0 voor. Maar door een aardige comeback werd het ‘slechts’ 5-2 voor Engelsen.

Inbrengen Wijnaldum

AS Roma begon goed en was in de eerste fase verrassend beter dan Liverpool en met een schot van Alexander Kolarov werd het bijna 0-1. Toen na een goed kwartier Georginio Wijnaldum moest invallen voor de geblesseerd Alex Oxlade-Chamberlain kantelde de wedstrijd compleet.

Na een paar kansen voor Liverpool was het uiteindelijk Mohamed Salah die op heerlijk wijze de bal in verre kruising krulde. Dejan Lovren raakte kort daarna de lat, maar 2-0 viel wel voor rust. Weer was het Salah, die dit keer met een beheerst stiftje afrondde.

Na rust denderde de rode trein door met de 3-0 van dit keer Sadio Mané op aangeven van Salah dit keer. Even later gaf de Egyptenaar de voorzet toen die andere aanvaller Roberto Firmino de vierde treffer liet aantekenen. De Brazilaan kopte uit een hoekschop vervolgens nog een keer raak. Edin Dzeko maakte vervolgens de 5-1 en vanaf elf meter verzorgde Diego Perotti zelfs de 5-2.

Robben vs. Ronaldo

Woensdag begint de andere halve finale. Het Bayern München van Arjen Robben ontvangt dan titelverdediger Real Madrid.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.