Kasper Hermans
Kasper Hermans Sport 10 apr 2018

Oranjevrouwen alleen koploper na winst op Ierland

De Oranjevrouwen speelden eerder in de WK-kwalificatiereeks nog met 0-0 gelijk tegen Ierland. In de terugwedstrijd speelde Nederland een stuk beter. De Ieren werden in eigen huis met 0-2 aan de kant geschoven.

Goede start

De vrouwen begonnen uitstekend in Dublin en kwamen al na tien minuten op een verdiende voorsprong. Renate Jansen gaf voor en Lineth Beerensteyn knikte de bal in de bovenhoek.

Ierland had weinig in te brengen en maakte niet veel later een overtreding op Daniëlle van de Donk. Sherida Spitse schoot binnen vanaf elf meter. Shanice van der Sanden dacht zelfs nog 0-3 te maken, maar die treffer werd afgekeurd.

In de tweede helft was de dominantie van Oranje iets minder, al leverde dat niet direct grote kansen op voor de Ieren.

Koploper

In de groep is Nederland nu alleen leider met 13 punten uit 5 duels. Ierland heeft drie punten minder. Noorwegen zeven, maar die spelen nog wel twee wedstrijden meer.