D. van Aken
D. van Aken Sport 18 apr 2018
Leestijd: 1 minuut

Max Verstappen in Zandvoort: kijk nu vooral vooruit

Max Verstappen was woensdag weer even in Nederland. De coureur was in Zandvoort en dat had trouwens niks met het heerlijke weer te maken.

Niet teruggekeken

De formule 1-coureur kwam langs voor de presentatie van het programma van de derde editie van de Jumbo Racedagen en gaf ook wat antwoorden op vragen over de voor hem zo teleurstellend verlopen Grote Prijs van China van afgelopen zondag.

,,Het was niet mijn beste race, maar we moeten er niet langer bij stilstaan. Ik heb ervan geleerd en kijk nu vooral vooruit’’, aldus Verstappen op circuit Zandvoort. ,,Ik heb de race ook niet teruggekeken.”

Minder agressief

Verstappen gaf zondag op het circuit van Shanghai een zekere podiumplek en misschien wel de overwinning uit handen door twee mislukte inhaalacties. Bij de tweede maakte hij een opzichtige fout en reed Sebastian Vettel van Ferrari aan. Het leverde hem tijdstraf op, mede waardoor hij slechts als vijfde finishte.

Na afloop zei Verstappen zelf dat hij zijn race verprutst had met zijn actie op Vettel. Hij bood de Duitser meteen zijn excuses aan en zei in de komende races toch wat gecontroleerder te zullen racen. ,,Niet minder agressief, maar wel de situatie beter overzien’’, zei hij.

Vader Jos

De twintigjarige coureur heeft wel met zijn vader Jos Verstappen en topman Helmut Marko van zijn team Red Bull over de gebeurtenissen in Shanghai gesproken. Beiden lieten zich na de race kritisch uit over de bewuste manoeuvre.

,,Zij zijn mensen die er verstand van hebben en snappen hoe het in elkaar zit. Ik heb geen psycholoog nodig. Ik had het anders moeten doen, maar dat is achteraf. Er was in ieder geval wel veel actie", aldus Verstappen.

De volgende F1-race is de Grand Prix van Azerbeidzjan in Baku op 29 april.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.