D. van Aken
D. van Aken Sport 12 apr 2018
Leestijd: 2 minuten

Max Verstappen gaat zijn rijstijl niet aanpassen

Max Verstappen begrijpt niet zo heel goed waarom iedereen zich zo druk maakt over zijn rijstijl. De formule 1-coureur gaat zich dan ook niet aanpassen aanstaande weekend in Shanghai . ,,Waarom zou ik?", aldus Verstappen.

Niets verkeerd

De Nederlander kreeg weer flink wat kritiek te verduren afgelopen weekend nadat Lewis Hamilton en hij tegen elkaar aanreden. Verstappen moest daardoor uiteindelijk de race in Bahrein verlaten.

Verstappen en Hamilton in actie tijdens de GP van Bahrein.

,,Ik deed niets verkeerd. Ik probeer een andere auto in te halen. Ik zag die kans en wilde die grijpen. Zo had het vorig jaar in Mexico ook mis kunnen gaan", doelde Verstappen op de race die hij uiteindelijk won. ,,Dat is racen, zo simpel is het. Ik snap niet waarom iedereen hier nu zo bovenop springt."

Dickhead

De belangstelling voor Verstappen op de persconferentie in de aanloop naar de Grand Prix van China had alles te maken met uitlatingen van Hamilton. De wereldkampioen noemde de Nederlander een ‘dickhead’ en verweet hem een gebrek aan respect.

Verstappen speelt een potje badminton in China.

Verstappen had aanvankelijk begrip voor Hamilton. ,,Dat zijn de emoties na een race", zei hij maandag nog. In Shanghai was Verstappen minder diplomatiek. ,,Het is altijd makkelijk om een jonge rijder de schuld te geven. Zo zie ik dat. Misschien ga ik nog wel met hem praten als dat nodig is."

Regen

Verstappen beschikt dit seizoen over een betere auto dan vorig jaar. Toch stelt hij vooralsnog teleur in zijn Red Bull, met een zesde plaats in Melbourne en een uitvalbeurt in Bahrein.

Vorig jaar in Shanghai stal hij de show met een inhaalrace in de regen van plaats zestien naar drie. ,,Op een droge baan is het lastiger inhalen. Maar we zijn hier om op het podium te eindigen of races te winnen. Dus dat is wat ik hier ga proberen te doen."

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.