Johan van Boven
Johan van Boven Sport 29 apr 2018
Leestijd: 1 minuut

Fans Vitesse sarren supporters Twente met Jupiler

Op de dag dat FC Twente kan degraderen naar de Jupiler League hebben de supporters van de club uit Enschede het zwaar te verduren in Arnhem. De aanhang van Vitesse sart de bezoekers continu met het biermerk dat de naamgever is van de Eerste Divisie.

Tijdens de spelersopkomst voor het duel tussen Vitesse en FC Twente hielden de fanatieke fans van de thuisploeg zondagmiddag een spandoek omhoog waarop een alternatief clublogo van FC Twente te zien was. Het witte paard was vervangen door de zwarte stier van Jupiler.

Ook werden de spelers en fans van Twente verbaal herinnerd aan het feit dat degradatie wel heel dichtbij is. ‘Twente degradeert, degradeert, Twente degradeeeeeert’ klonk het vanaf de tribunes.

Harde kern

Toen de wedstrijd eenmaal aan de gang was trokken enkele supporters van Vitesse hun jas uit. Ze bleken een geel shirt met daarop een letter te dragen. Samen vormden zij de tekst ‘Vak P afscheidstournee’, verwijzend naar de harde kern van FC Twente.

De supporters uit Enschede hadden zelf ook een groot spandoek meegebracht om hun gevoel weer te geven. ‘Wij tegen iedereen’, luidde de tekst.

Supporters van FC Twente omschrijven hun gevoel met een spandoek. Foto: ANP

FC Twente staat op de achttiende plaats van de Eredivisie en moet van Vitesse winnen om te mogen blijven hopen op het voorkomen van rechtstreekse degradatie. Vitesse strijdt op haar beurt om een plekje in de play-offs om Europees voetbal.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.