Johan van Boven
Johan van Boven Sport 19 apr 2018
Leestijd: 2 minuten

Barney gaat voor selfie met Messi en Suarez

Raymond van Barneveld voelde zich donderdagavond de koning te rijk in Ahoy. Na zijn zege in de Premier League op Michael van Gerwen riep de Hagenaar zelfs dat hij de sfeer in het Rotterdamse sportpaleis misschien nog wel mooier vond dan het winnen van de wereldtitel.

„Een beker is ook maar een beker. Het is maar een stuk zilver of goud”, aldus Barney. „Natuurlijk hebben die prijzen mij ver gebracht, maar bij mij draait alles om gevoel. En ik vind het toch ook wel lekker dat ik op mijn 80e kan terugkijken op dit soort avonden. Het is waanzinnig om op het podium te staan terwijl iedereen je naam scandeert. Waar ik ook keek, ik zag overal oranje. Prachtig.”

Barcelona

Hij viert vrijdag ‘pas’ zijn 51e verjaardag en doet dat door met de familie in het vliegtuig naar Barcelona te stappen. Een dag later bezoekt Van Barneveld de bekerwedstrijd FC Barcelona-Sevilla. „Ik hoop een selfie te kunnen maken met Lionel Messi en Luis Suarez. Vermoedelijk weten ze niet al te veel over darts, maar dat leg ik ze nog wel uit, haha.”

Van Barneveld wilde niet zeggen op Barcelona zijn favoriete club in het buitenland is. „Toni Kroos van Real Madrid volgt mij goed en we chatten wel eens, dus laat ik daar maar niets over zeggen.”

Tijdens de Premier League was Ahoy twee avonden uitverkocht. Foto: ANP

Tijdens zijn bezoek aan Catalonië zal hij vaak terugdenken aan de derde keer dat hij met de Premier League in Ahoy stond. Woensdag versloeg hij eerst Simon Whitlock en donderdag moest Van Gerwen met de staart tussen zijn benen het podium verlaten.

„Dit voelt voor mij als een prijs. Het waren twee magische avonden. Ik had van tevoren gehoopt dat de zaal voor de helft op mijn hand zou zijn en voor de andere helft voor Michael. Maar ik hoorde de mensen alleen maar ‘Barney Army’ roepen. De waardering van de mensen is fantastisch.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.