Redactie Metro
Redactie Metro Sport 20 apr 2018
Leestijd: 1 minuut

Arsène Wenger stopt als trainer van Arsenal

Arsène Wenger stopt na dit seizoen als trainer van Arsenal. Maar liefst 22 jaar stond de 68-jarige Fransman aan het hoofd van het eerste team van de Londense voetbalclub.

Het contract van Wenger loopt nog tot de zomer van 2019, maar hij dient dit niet uit. „Na een zorgvuldige afweging, en meerdere gesprekken met de clubleiding, denk ik dat dit het juiste moment is om te vertrekken”, aldus Wenger in een verklaring.

Arsenal staat momenteel zesde in de Premier League. Willen ze volgend jaar meespelen in de Champions League, dan is hun enige weg hiernaartoe het winnen van de Europa League. Ze nemen het in de halve finale op tegen Atlético Madrid.

823 wedstrijden

Omdat Arsenal, toch wel beschouwd als een van de topclubs van de Premier League, sinds 2004 geen landstitel meer binnenhaalde, stond de functie van Wenger al langer onder druk.

Wenger is met 823 wedstrijden de trainer met de meeste wedstrijden in de Premier League achter zijn naam. Hij haalde in totaal drie landstitels binnen en wist met zijn team zeven keer de FA Cup te winnen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.