Johan van Boven
Johan van Boven Sport 5 mrt 2018
Leestijd: 1 minuut

Twee medailles op WK Atletiek na taxirit van 7 uur

In Nederland ging het tijdens de WK Atletiek in Birmingham uiteraard over de medailles die Sifan Hassan en Nadine Visser veroverden, maar het mooiste verhaal kwam op rekening van de Britse Laura Muir. Die pakte een zilveren en bronzen plak na een taxirit van maar liefst zeven uur, die haar ook nog eens ruim 1600 euro kostte.

Muir studeert Diergeneeskunde aan de Universiteit van Glasgow en ze mocht maar één studiedag skippen om mee te doen aan de wereldkampioenschappen indoor. Daardoor kon ze pas laat het vliegtuig naar Birmingham pakken, maar tot overmaat van ramp werd vanwege het slechte winterse weer haar vlucht geschrapt, melden Engelse media.

Dolblij

De trein was ook geen optie meer, dus besloot de 24-jarige atlete een taxi te pakken. Na een slopende rit van zo’n zeven uur moest ze meer dan 1600 euro afrekenen bij de uiteraard dolblije taxichauffeur.

Ook Muir zelf was goed gemutst, want ze was op tijd om deel te nemen aan de 3000 meter, waarop ze ook nog eens het brons veroverde, vlak achter Hassan. Blijkbaar had de taxirit haar goed gedaan, want ook op de 1500 meter sloeg ze toe door er met het zilver vandoor te gaan.

Mooier

„Ik had nooit gedacht dat het weer zo slecht zou zijn en dat het vliegveld gesloten zou worden”, blikte ze opgewekt terug. „Maar uiteindelijk heb ik mijn eerste medaille op het wereldtoernooi veroverd. Dat betekent misschien nog wel meer dan mijn gouden plak op het EK.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.